Ivo Pospíšil
2. ledna 2014 • 11:44

Bývalý šéflékař F1: Když Schumachera přivezli, doktoři měli nahnáno

Autor: Ivo Pospíšil, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podstoupil druhou operaci, boj o Michaela Schumachera pokračuje. Nejlepší pilot F1 všech dob setrvává po nehodě na lyžích a poranění hlavy v nemocnici v Grenoblu v umělém spánku na jednotce intenzivní péče v krktickém stavu. "Ale je vidět, že je v dobrých rukách," uvedl bývalý šéflékař F1 Gary Hartstein.



Zítra mu bude pětačtyřicet let. A celý svět si nyní přeje, aby na jeho narozeniny nebo dříve přišly dobré zprávy. Michael Schumacher od neděle leží v kómatu a je v ohrožení života poté, co si po pádu na lyžích způsobil těžké zranění hlavy.

"Zpětně se ukazuje, jak na tom v neděli byl. Doktoři měli opravdu nahnáno," prohlásil někdejší hlavní lékař formule 1 Hartstein. Vyšetření odhalila krvácení na mozku, které způsobilo nebezpečný nitrolebeční tlak. "O víkendu to bylo minutu po minutě velmi vážné," dodal Hartstein.

Nyní už má sedminásobný mistr světa za sebou dvě operace, při níž byly odstraněny další hematomy. Krvácení však bohužel neustalo.

"Nemůžeme říci, že by byl mimo ohrožení života, ale získali jsme čas navíc. Michael zůstane v umělém spánku tak dlouho, dokud bude potřeba," uvedl ošetřující lékař Jean-Francois Payen.

"Je vidět, že je v dobrých rukách. Ale musíme si uvědomit velký rozsah Michaelových zranění. Buďme tedy trpěliví, léčba potrvá hodně dlouho," uzavřel Hartstein.

Lékaři v Grenoblu informují o zdravotním stavu Michaela Schumachera
Lékaři v Grenoblu informují o zdravotním stavu Michaela Schumachera

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud