Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Tenistka Benešová o výstředním oblečení Sereny: Hraje v tom i kvůli zdraví

Autor: Patrik Vacek

Patřila k největším kráskám na kurtech. Bývalá česká tenistka Iveta Benešová (35) s profesionálním tenisem sice definitivně skončila, ale stále ještě utkání bedlivě sleduje. Co říká nynější populární módní bloggerka na nezvyklý kompresní outfit Sereny Williamsové (36), se kterým šokovala na French Open?

Divákům spadla čelist, když Serena Williamsová sundala teplákovku, pod kterou skrývala kompresní černou kombinézu s červenou páskou kolem břicha. Divila se i sama Kristýna Plíšková , soupeřka americké tenistky v 1. kole French Open. Česká hráčka byla překvapená, že Williamsové vedení WTA povolilo v netradičním oblečení hrát.

„Asi jí to bylo nějakým způsobem povoleno. Já s tím outfitem problém nemám. Sereně to nějakým způsobem pomáhá i zdravotně, a když se v tom kompresním materiálu cítí dobře, tak proč ne,“ řekla iSport.cz Iveta Benešová , bývalá tenistka, která je nyní módní bloggerkou a návrhářkou vlastních šperků Vesteria.

Serena Williamsová v akci
Serena Williamsová v akci

Na přednosti kompresního oblečení upozornila i sama Serena. Po porodu se potýkala s krevními sraženinami a těsné oblečení zabraňuje právě těmto vážným zdravotním komplikacím. Kromě toho bez vytáček řekla, že na sebe chtěla i strhnout pozornost. „Cítím se jako bojovnice. Super hrdinka. Královna z Wakandy,“ smála se tenistka. Inspirací pro ni byl komiks Černý panter od vydavatelství Marvel.

A aby se Williamsová cítila jako pravá superhrdinka, nechala si na kombinézu našít i červený pruh. Další poselství se neslo k matkám. „Všechny mámy, co za sebou mají náročné těhotenství, se chtějí vrátit a zazářit, být v centru dění. Tohle jsem chtěla vyjádřit. A nic lepšího se najít nedá, nemyslíte?“ usmála se na tiskové konferenci po utkání.

Kdyby s Plíškovou v netradičním oblečení prohrála, zřejmě by to od kritiků schytala. „Chápu, že to lidi řeší, protože je to něco neobvyklého na kurtech. Reakce jsou, že je to super, nebo hrůza. Společnost je bohužel taková. Svůj účel to ale splnilo. Vzbudila pozornost a je to nejen dobrá reklama pro jejího sponzora, ale i French Open a samotný ženský tenis,“ tvrdila Benešová.