Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hrál NBA, vychovával dvě malé holčičky. Teď ho zastřelili před barákem!

Autor: ČTK, red

V Dallasu byl zastřelen na ulici před svým domem americký basketbalista a bývalý hráč NBA Andre Emmett (†37). Podle policie, jež případ vyšetřuje jako vraždu, byl zhruba dvě hodiny po půlnoci na pondělí zasažen na útěku před dvěma muži, kteří k němu předtím přistoupili se střelnou braní v ruce, zatímco seděl v autě.

Oběť našli náhodní kolemjdoucí a zavolali záchranku, v nemocnici byl sedmatřicetiletý tatínek dvou malých holčiček, prohlášen za mrtvého. Vrazi jsou na útěku.

Emmett patřil mezi absolutní hvězdy vysokoškolského basketbalu. Na univerzitě nastřílel úctyhodných 2 256 bodů a získal řadu prestižních individuálních ocenění.

Draftem do NBA prošel v roce 2004. Ve druhém kole si jej vybral Seattle. V elitní soutěži ale zasáhl jen do šestnácti zápasů za Memphis a New Jersey. Poslední angažmá měl v portorickém klubu Capitanes de Arecibo.

Rovněž patřil k předním hráčům v profesionální lize nové olympijské verze basketbalu 3x3 Big3. V uplynulé sezoně se například s průměrem 16,8 bodu na zápas dělil o šesté místo mezi střelci s bývalou hvězdou NBA Amarem Stoudemirem.

Basketbalista Andre Emmett (†37) byl zastřelen v Dallasu před svým domem!
Basketbalista Andre Emmett (†37) byl zastřelen v Dallasu před svým domem!