Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kvitová ubojovala 3. kolo Roland Garros, ale bolí to: 5 důvodů, proč se trápí

Autor: Pavel Skořepa

Na Roland Garros má za sebou dvě třísetové bitvy. Ze hry tenistky Petry Kvitové (25) se vytratila lehkost, své zápasy urvala jen díky obrovské bojovnosti. Sama cítí, jak velké trápení na kurtu prožívá. Zde je 5 důvodů, proč jí to ve Francii (ne)klape.

Pomalá antuka

Tak pomalý povrch prý česká jednička během sedmi účastí na French Open nezažila. Letos s ním má velké problémy, které brání rozbalit její útočnou hru. „Kurt pomalý, balony tak těžké. Nevím, proč nám tohle pořadatelé udělali. Asi chtějí pomoct Rafovi (Nadalovi), budu si s ním muset promluvit,“ žertovala Kvitová, z druhé strany to však myslela vážně.

Nevynucené chyby

Petru sráží ke dnu obrovské množství vyhozených a zkažených míčů, což se v závěrečném součtu promítne do výsledku a také únavy. Dostávat se z těžkých pozic bere hodně sil. Počet nevynucených chyb za úvodní dva zápasy je hrozivý – napáchala jich 101!

Francouzský chlad

Paříž obvykle patří k městům, kde stačí šortky a tílko, ale letos se teploty na Roland Garros pohybují kolem 15 stupňů a na Kvitovou je to málo. „Trochu foukalo, byla zima. Doufám, že se aspoň v příštích dnech oteplí,“ přeje si světová čtyřka. Bylo by hezké, kdyby šla nahoru nejen teplota, ale i její forma.

Nové bydlení

Jako ostřílená hráčka už nechtěla sdílet oficiální hotel, tak si s týmem pronajala v Paříži byt. Prý jde o domov nějaké hudební rodiny. „Našla jsem tam dvě kytary, je tam klid a pohoda. Máme pět pokojů, nechybí ani kuchyně a velký obývák,“ pochlubila se hráčka z Fulneku. Jenže změna prostředí a vychýlení se ze zajetých kolejí jí možná ubraly na soustředěnosti.

Přítel v Česku

Petru hřeje láska, ale momentálně jen na dálku. Její miláček hokejista Radek Meidl se v dějišti Roland Garros neobjevil. Možná by měl sbalit kufřík a vyrazit Petru do Paříže podpořit. Ještě to může stihnout, jistě by Kvitovou nastartoval k lepším výkonům.

Petře Kvitové se ani ve druhém kole French Open nedařilo podle představ, o postup bojovala ve třech setech
Petře Kvitové se ani ve druhém kole French Open nedařilo podle představ, o postup bojovala ve třech setech