Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Slovák Sagan to schytal, štípl hostesku do zadečku. Pak se omluvil

Autor: rjm

Slovenský cyklista Peter Sagan je hvězdou pelotonu, za svůj poslední kousek to ale pořádně schytal. Po skončení klasického závodu Kolem Flander, který měří 256 kilometrů, kde Sagan obsadil druhé místo za vítězným Fabianem Cancellarou, štípl na stupních vítězů půvabnou hostesku do zadečku. Ta právě líbala vítěze, gesto slovenského cyklisty zachytily televizní kamery. Sagan se pak za své počínání omluvil.

Chování jezdce bylo označeno jako velmi neprofesionální, leč média konstatovala, že podobné chování včetně objímání a líbání vítězů je na cyklistických závodech hluboce zakořeněno. Počin slovenského cyklisty u stupňů vítězů se dostal do světa i prostřednictvím sociální sítě Twitter.

„Sagan je při závodech extratřídou, škoda, že není takovou hvězdou i ve chvíli, kdy z kola sesedne,“ rýpl si na sociální síti do slovenské hvězdy pelotonu britský cyklista Michael Hutchinson.

Ten ale posléze připustil, že reakce počínání slovenského závodníka nebyly mnohdy odsuzující. „Asi padesát procent lidí, kteří na můj komentář reagovali, se Sagana zastali,“ dodal.

Podporu našel britský závodník u žurnalistky Jane Aubreyové ze serveru cyclingnews.com. „Každý, kdo chování Sagana omlouvá, by se měl znovu zamyslet. Kdyby se tohle stalo normálně v práci, bylo by to obtěžování,“ prohlásila.

Sagan na vše reagoval později prostřednictvím Twitteru, kdy se omlouval a vše veřejnosti vysvětlil. Rozhodně prý nechtěl nikoho urazit, jednalo se jen o nevinný žert.

„Určitě jsem nechtěl projevit něco jako neúctu. Rozhodně to není tak, že nerespektuji ženy. Byl to jen vtip a je mi moc líto, zda se to někoho dotklo,“ napsal slovenský cyklista.

Sagan, jenž závodí v barvách týmu Cannondale, je novým lídrem světového žebříčku UCI s 312 body, hned za ním figuruje jeho přemožitel ze závodu Kolem Flander Cancellara. Švýcar startuje v barvách týmu RadioShack.

Slovenský cyklista Peter Sagan po skončení závodu štípl na stupních vítězů hostesku do zadečku. Ta právě líbala vítěze, gesto slovenského cyklisty zachytily televizní kamery. Sagan se pak za své počínání omluvil.
Slovenský cyklista Peter Sagan po skončení závodu štípl na stupních vítězů hostesku do zadečku. Ta právě líbala vítěze, gesto slovenského cyklisty zachytily televizní kamery. Sagan se pak za své počínání omluvil.