Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

VIDEO: Šílená rvačka na badmintonu: létaly pěsti, kopance i židle

Autor: nit, iSport.cz

Obrovským skandálem skončilo finálové utkání mužské čtyřhry na turnaji Canada Open ve Vancouveru. Střet dvou bývalých spoluhráčů, kteří tentokrát stáli proti sobě, vrcholil divokou honičkou po celé hale a krátkou, ale drsnou rvačkou.

Před rokem na londýnské olympiádě spolu thajští badmintonisté Bodin Issara a Maneepong Jongjit došli do čtvrtfinále. Tentokrát však hráli proti sobě a nedopadlo to dobře. Oba hráči se během zápasu častovali urážkami. Po jedné z Jongjitových poznámek Issara vybuchnul a jal se svého bývalého parťáka mlátit raketou a pěstmi.

Jongjit se ale z prvního útoku vyvlékl a začal utíkat halou. Přeskočil reklamní mantinel, pak se vrátil na kurt a propletl se pod sítí. Rozlícený Issara ho stíhal a dokonce po něm vrhl židli. Nakonec Jongjita dostihl, strhl ho na zem a zasypal ho několika ránami a dokonce jedním kopancem do obličeje.

Dvojici od sebe rychle odtrhli a jednomu z borců muselo být sešito ucho dvěma stehy. „Byl to naprostý šok,“ popisoval incident kanadský badmintonista Luke Couture pro stanici Global News. „V badmintonu je hodně velkých eg, hodně testosteronu. Podobné věci se už v minulosti staly mockrát, ale nikdy jsem neviděl, že by to takhle překročilo meze.“

Za vznětlivou atmosférou stojí zřejmě rozpad bývalého úspěšného páru. Bodin Issara se v lednu rozhodl ukončit kariéru, aby se mohl starat o svoji matku. Během roku se Issara vrátil, neměl ale už zájem o další partnerství s Jongjitem a začal hrát s jiným Thajcem Pakkawatem Vilailakem.

Mezinárodní badmintonová federace BWF se k incidentu vyjádří až po jeho prozkoumání. Účastníkům rvačky ale hrozí přísné tresty. „Možná i doživotní zákaz startů. Nemyslím si, že si v našem sportu můžeme dovolit jakýkoli druh násilí,“ řekla kanadská trenérka Ann Riceová pro Global News.

VIDEO: I takhle se dají řešti rozdílné názory.