Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otec Tomice: Policisté neumí anglicky, nebil jsem ho, on upadl

Autor: Pavel Novotný

Bernard Tomic a jeho otec opět "baví" svět. Táta australského tenisty měl před časem na hotelu ve Španělsku napadnout tréninkového partnera svého syna, kterému hlavou zlomil nos. Zraněný Thomas Drouet měl dokonce upadnout na dvacet minut do bezvědomí. Jak však u madridského soudu otec a syn Tomicové tvrdí, vše bylo jinak.

Podle zprávy od policie měl tenista na stanici dorazit s prohlášením,  že jeho otec John napadl jeho francouzského sparingpartnera, což nyní  téměř dvoumetrový Australan popírá.

"Ne, to jsem neřekl. Policisté mě špatně pochopili, neuměli pořádně anglicky. Přišel jsem na hotel a uviděl jsem přicházet svého otce, který měl na tváři krev. A on mi říkal: Praštil mě!"

Na tom trvá i otec tenisty John, který tvrdí, že to byl Douet, který na  něj vztáhl ruku. "Chytil mě a táhl mě k sobě. Zkoušel se dostat do mé bezprostřední blízkosti, aby mě mohl praštit. Pak upadl. Nevím, jak se to stalo. Pak jsem šel dolů na recepci, viděl syna a vše mu řekl," říká John Tomic.

"Nikdy jsem neřekl, že jsem ho praštil. Na policii mě špatně pochopili, jejich angličtina byla hrozná. Neuhodil jsem ho a ani jsem jim nic takového neřekl,“ tvrdí otec a trenér Bernarda Tomice v jedné osobě.

Něco jiného však říká policista, který na místě incidentu zasahoval. "Jak Johnu Tomicovi, tak jeho synovi jsem velmi dobře rozuměl. Jasně jsem slyšel, jak mi John Tomic říká, že napadl Droueta," stojí si na svém policista.

A teď si vyberte...