Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

To je zadeček! Češka Svobodová mezi nejkrásnějšími atletkami MS

Autor: bej

FOTOGALERIE | I zpěváku Jiřímu Kornovi by se z toho zamotala hlava. „Pochopte, to nejsou žádný špásy, když se na vás valí tolik krásy,“ zpívá ve svém 24 let starém songu Miss Moskva. A, pánové, ten by mohl být na mistrovství světa v atletice klidně oficiální hymnou. V souboji o největší fešandu se neztratí ani česká tyčkařka Jiřina Svobodová.

Jiřina Svobodová (27, Česko)

Stydlivka

Sama o sobě říká, že se stydí i v plavkách. Možná proto si vzala loni za manžela extravagantního překážkáře Petra Svobodu, aby stud ve vztahu vyvážil. Letos jí to moc neskáče, ale v Moskvě má ještě dokonalejší tělo než kdy předtím, třeba to vyjde.

Jiřina SvobodováFoto Reuters / EPA / ara

Ebba Jungmarková (26, Švédsko)

Pejskařka

I když ve švédském výběru chybějí krásky Klüftová, Bergqistová i Greenová, stále je se na co koukat. Milovnice pejsků Ebba (má dva labradory) nemá snad ani gram tuku. Ve volném čase si ráda zazpívá karaoke nebo zapaří přáteli.

Ebba JungmarkováFoto Reuters / EPA / ara

Darja Klišinová (22, Rusko)

Barbie

„ Až bude Mattel vyrábět novou Barbie, musí vypadat jako ona,“ napsal o ní renomovaný server Universal sports. Atraktivní vzhled a excelentní výkony z ní dělají královnu ruského sportu. Podepsala lukrativní smlouvy s Nike a IMG.

Darja KlišinováFoto Reuters / EPA / ara

Ivet Lalovová (29, Bulharsko)

Mamka

Když závodí, má v očích jiskru dračice. Jinak je to ale spořádaná maminka dvou nadějných sprinterů Miroslava a Lilji, která je nejradši doma. Před 7 lety si ošklivě zlomila stehenní kost a bála se, že nebude běhat. Místo toho ale o pár let později získala evropské zlato.

Ivet LalovováFoto Reuters / EPA / ara

Natasha Hastingsová (27, USA)

Sladká Nat

Olympijská vítězka s přezdívkou »Sladká Nat« se vyžívá v dlouhých trénincích, kterými ladí své bezchybné křivky. Těch si všiml i módní průmysl, a proto se často projde i po mole nebo fotí. Jako pro ESPN v tradičním »nahém« čísle. Nejvíc pyšná je na svá ramena a bříško.

Natasha HastingsováFoto Reuters / EPA / ara