Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Jezdec MotoGP Lukáš Pešek dostal pokutu: Závodil na dálnici!

Autor: top

Dvojnásobného peška měl Lukáš Pešek (27) při víkendové Velké ceně Brna. Nejenže po pádu závod MotoGP nedokončil, ale při návratu z Masarykova okruhu domů do Prahy to přehnal s rychlostí i na dálnici a zaplatil pokutu!

Český závodník cestou možná přemítal, kde udělal na trati chybu, že skončil v kotrmelcích. Na D1 pak v úseku, kde je povolená maximálně padesátka, hnal svůj mercedes rychlostí 79 km/h!

Těšil se domů

„Změřili mě, no. Ale fotku jsem neviděl,“ přiznal Blesku neochotně Pešek. „Nestává se mi to často. Byl jsem prostě unavenej, nevnímal jsem, kolik jedu. Už jsem se těšil domů,“ připustil, že šlapal na plynový pedál trochu víc, než dovolují pravidla.

Přišel o 3 body

Podle dopravního experta Jana Pechouta mohlo tohle těšení vyjít Peška až na 2500 korun pokuty a ztrátu tří bodů. „Kolik mě to stálo? To bych nekomentoval,“ podotkl jezdec, jenž byl podle sdělení policie jedním z devíti řidičů, kteří během neděle na brněnské dálnici porušili dopravní předpisy.

Pár tisícovek Peška asi nezruinuje, pravdou ale je, že obrací každou korunu. Své závodní stáji dluží kolem 20 milionů korun, a dokonce hrozilo, že v Brně kvůli tomu vůbec nepojede.

Nezbývá, než aby hned v nejbližším závodě ukázal, že umí být nebezpečně rychlý nejen na dálnici...