Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smutné dny hokejisty Tomáše Plekance: Pohřbil tátu

Autor: top

Nejsmutnější odlet do zámoří v kariéře zažil v půlce týdne Tomáš Plekanec (30). Kapitánovi hokejového nároďáku totiž před pár dny zemřel tatínek Pavel.

Plekancův otec podlehl 1. září vážné nemoci, s níž statečně bojoval více než rok. Loni v říjnu se kvůli tomu český útočník omluvil z reprezentačního turnaje ve Finsku. „Táta má zdravotní problémy a rád bych využil reprezentační přestávky, abych s ním strávil maximum času,“ vysvětloval tehdy.

Odmítl balík

Manžel zpěvačky Lucie Vondráčkové zřejmě i proto odmítl lukrativní nabídku z Omsku, která přišla během výluky v NHL. První půlku minulé sezony tak hrál extraligu za mateřské Kladno. Jako by tomu osud chtěl, aby s tátou mohl na sklonku jeho života být co nejčastěji.

Kanonýr Montrealu byl po jeho boku i v posledních chvílích a v létě za ním pravidelně chodil do nemocnice. Začátkem září pak odložil původně plánovaný přesun do Kanady. Aby mohl otce pochovat a v nejtěžších okamžicích byl oporou své mamince.

Jsem hrdej

„Kvůli tomu, kde teď jsem a jakej mám život, táta hodně obětoval. Přál bych si, aby na mě můj syn byl jednou taky tak pyšnej, jako já na svýho tátu,“ řekl Plekanec Blesku.

Do zámoří se s Luckou a téměř dvouletým synem Matyášem vydali až v úterý. Teď bude Tomáš smutek zahánět dřinou na ledě. Už o víkendu začínají v NHL přípravné zápasy na novou sezonu, která odstartuje 1. října...

Malej a velkej Pleky na kladenském zimáku
Malej a velkej Pleky na kladenském zimáku