Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ronaldo je borec. Zastal se kluka, kterému hrozí trest za výběh na hřiště

Autor: mim

FOTO+VIDEO | Cristiano Ronaldo, hvězdný fotbalista a příležitostný obhájce spravedlnosti. Zatímco první část dokazuje každý týden nejen ve španělské lize v dresu Realu Madrid, tu druhou si vysloužil teprve teď. Oslovil americké úřady a zastal se fanouška, který při letním přáteláku Realu vběhl na hřiště a byl obviněn z výtržnictví.

Devatenáctiletý student Ronald Gjoka byl 7. srpna zatčen poté, co narušil přátelské utkání mezi Realem Madrid a Chelsea v Miami. Se svým idolem Cristianem Ronaldem se fanoušek dokonce stihnul obejmout, než ho odvedli policisté.

A byť byl zápas kvůli narušiteli přerušen a Ronaldo nevypadal během celé scénky bůhvíjak nadšeně, nyní hvězdný kanonýr "bílého baletu" dokázal, že mu na fanoušcích pořádně záleží.

Gjoka byl totiž po incidentu obviněn z výtržnictví a protože v USA pobývá se studentským vízem, hrozí mu nejen vyloučení ze školy, ale i vyhoštění zpátky do rodné Albánie.

Na jeho obhajobu se však postavil samotný portugalský kanonýr. Ronaldo floridskému žalobci poslal dopis, ve kterém prosí o zproštění obvinění vůči mladíkovi!

VIDEO | Takhle se Ronaldův fanda dostal do potíží

"Chápu postoj úřadů a uvědomuji si důležitost dodržování zákonů. Ale dovoluji si vás požádat, abyste zvážili své rozhodnutí a stáhli obvinění, kterým tento mladík čelí," píše se podle Gjokova právníka v dopise od Ronalda na adresu státního zastupitelství v Miami-Dade.

"Bylo to poprvé, co jsem byl ve vězení. A už se tam rozhodně nechci vrátit!" slíbil příliš nadšený fanda v rozhovoru místní televizní stanici Local 10. "Lituju toho, někomu se mohlo něco stát."

"Fakt se o fanoušky zajímá. Fakt," dodal výtržník, když se dozvěděl, kdo se za něj přimluvil. S Ronaldovou podporou se tak Gjokovi právníci musí cítit asi jako Real Madrid, když hraje proti poslednímu týmu tabulky!

Mladý fanoušek objal Cristiana Ronalda, ale zadělal si na pořádně problémy...
Mladý fanoušek objal Cristiana Ronalda, ale zadělal si na pořádně problémy...