Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Pohlídej mi malou, chodí Vízek (57) za zeťákem Šmicrem (40)

Autor: Ahmed Chaibi

Fotbalový glosátor Ladislav Vízek si v 58 letech užívá otcovských radostí. Svoji dceru pojmenovali s partnerkou Viktorie. Prý se ale vůbec neinspirovali jménem plzeňské Viktorky, která nyní vládne českému fotbalu. "Přítelkyně vymyslela Viktorku a já přece od první chvíle, co se známe, dělám, co jí na očích vidím."

Také bývalý úspěšný reprezentant Vladimír Šmicer, který si vzal Vízkovu dceru Pavlínu, nečekaně získal o téměř čtyřicet let mladší švagrovou. Jak se s tím vítěz Ligy mistrů srovnává?

"Viktorka je dítě lásky a všichni ji mají rádi. Ona je hezká, roztomilá, společenská, žádnej bručoun, prostě celá po mě," povídá Vízek. A Šmicrovi nevadí, když ji musí pohlídat. "To jsou paradoxy, dřív chodili mladý, jestlli bychom jim nepohlídali a teď potřebujeme my, aby hlídali nám, když chceme vyrazit třeba do kina," směje se Vízek.

Pro Viktorku už má naplánovanou sportovní budoucnost. "Fotbal ji učit nebudu, to  není sport pro ženský. Tenis rozhodně a doufám, že zdění talent po mně."

Otcovství v pozdním věku si Vízek umí vychutnat včetně reakcí okolí. "Tuhle mě zastavila paní u nás v ulici a prej ´Děda zlobil, tak ho poslali s kočárem?´ Nebo si mě jako kuriozitu fotí z auta Patrik Berger," podělil se Vízek o zajímavé historky. "Ale co, já si Viktorku užívám," tváří se maximálně spokojeně.

Nedělní SPORT KŘÍŽOVKY právě v prodeji!

Od listopadu 2012 má Ladislav Vízek (57) se svojí přítelkyní Simonou novou lásku, dceru Viktorii.Foto spo

 

Sympatie jsou oboustranné. Táta Ladislav Vízek dovádí s dcerou Viktorkou
Sympatie jsou oboustranné. Táta Ladislav Vízek dovádí s dcerou Viktorkou