Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Čeští fanoušci se bouří: Proč Slováci nenávidí naše hokejisty?!

Autor: ps

Napínavá čtvrtfinálová bitva KHL mezi hokejisty Lva Praha a Donbassem Doněckem (série 2:1) se kvůli politické situaci nehrála na ukrajinském území, ale v Bratislavě. A český tým překvapivě přivítala nenávistná atmosféra! Jiskřilo se jak na ledě, tak i na tribunách.

V posledních letech se zdálo, že Česko – Slovenská nacionalita pomalu zapadá dohromady a máme k sobě blíže. Na světovém šampionátu 2011 v Bratislavě (a Košicích) si oba národy fandily, jenže…

To, co se dělo na stadionu Ondreje Nepely během třetího zápasu Lev – Doněck, vše popírá! Bouřlivá nepřátelská atmosféra zaskočila i samotné hráče.

„S klukama jsme si říkali, že se spíš bude fandit nám, ale bylo to úplně naopak,“ nevěřil vlastním očím kapitán Lva Jiří Novotný, který vyhecované prodloužení tak trochu neunesl. Vztyčil na fanoušky prostředníček a dostal trest do konce utkání. „Něco jsem tam udělal,“ řekl vyhýbavě pro sport.cz.

Po vítězném gólu Michala Řepíka v prodloužení, provázel pražské hráče do kabin pískot a nadávky. „Jsem z toho trochu zklamaný,“ procedil mezi zuby rozhodující střelec.

Chování lidí na bratislavském stadionu se dotklo také fanoušků Lva. Ptají se, proč taková nenávist? Na sociálních sítích i diskusních fórech teď probíhají ostré debaty na téma Slovensko.

„Buďme rádi za to rozdělení v roce 1993. Na Slovensku jsem byl ještě za federace několikrát, ale tolik nenávisti vůči Čechům jsem nikde jinde nezažil!! A trvá to tam doposud!!“ napsal Petr Masák z Lovosic, ke kterému se přidali stovky dalších.

„Slovensko je mezinárodní, nacionalistický a křesťanský průser. Bratja nemůžou skousnout Lva. Pražáci jim prostě jen ukázali, jak se vede klub!!!“ dodal René Podhrázský z Rožnova pod Radhoštěm. A jaký je váš názor na toto téma?

Jevgenij Běluchin z Doněcku (zády druhý zleva) střílí rozhodující gól ve čtvrtém prodloužení. Vlevo brankář Lva Petri Vehanen
Jevgenij Běluchin z Doněcku (zády druhý zleva) střílí rozhodující gól ve čtvrtém prodloužení. Vlevo brankář Lva Petri Vehanen