Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Poprask v italském nároďáku! Trenér řeší rozvod Buffona a Šeredové

Problémy v osobním životě mohou v případě Gianluigiho Buffona zasáhnout i do toho fotbalového, bojí se Italové. Ti se připravují na velké boje světového šampionátu a chtějí, aby jejich gólmanská jednička byla na turnaj připravena po všech stránkách. Jenže „Gigi“ řeší nepříjemné problémy, rozvádí se s Alenou Šeredovou. „To zneklidní každého,“ uvědomuje si trenér Cesar Prandelli.

Buffon byl v posledních týdnech pod bedlivým dohledem italských médií, která ho nachytala s milenkou. Dlouho se tedy vědělo, že manželství s Alenou Šeredovou nefunguje. Ale teprve včera potvrdil, že se od rodiny odstěhoval a žije odděleně.

Jeho prohlášení překvapilo zejména trenéra italské reprezentace Cesareho Prandelliho, který se snaží o to, aby jeho svěřenci byli připravení na MS po fyzické i psychické stránce. U Buffona by mohl mít obavy.

„Byl jsem v šoku,“ netají Prandelli. „A je mi to líto. Když se odstěhujete od manželky a dětí, je to zneklidňující pro každého.“

Nicméně věří, že rozvod nebude mít vliv na Buffonovy výkony na světovém šampionátu. „Klid, se kterým natočil rozhovor, mě vede k přesvědčení, že Gigi je psychicky připravený na tuto událost,“ dodal italský kouč.

Buffon v prohlášení poděkoval Šeredové za to, že nevytváří problémy na veřejnosti. A objasnil jejich vztah poté, co byli vyfotografováni s dětmi na stadionu v Turíně během finále Evropské ligy.

„Byla to Alena, kdo přivedl děti na stadion. A byl bych rád, kdyby přijely za mnou do Brazílie. Důležité je, aby děti vyrůstaly v klidném prostředí bez ohledu na to, že se naše cesty mohou rozdělit,“ řekl uznávaný fotbalový brankář.

Buffon a Šeredová se vzali na pražském Vyšehradě před třemi lety, mají spolu dva syny.

Alena Šeredová s dětmi
Alena Šeredová s dětmi

Témata: