Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující VIDEO! Pistorius bez protéz ukazuje: Tak jsem zastřelil přítelkyni

Autor: bko

Už to vypadalo, že v kauze s Oskarem Pistoriem nemůže dojít k žádnému překvapivému zvratu. To byl omyl! Australská televizní stanice odvysílala v neděli video, na němž nejslavnější handicapovaný atlet ukazuje, jak zastřelil u sebe doma loni svojí přítelkyni Reevu Steenkamp. Spekuluje se, jak šokující záběry mohou ovlivnit závěr procesu s někdejším paralympijským medailistou. Vynesení rozsudku se v Jižní Africe očekává každým dnem.

Video pořídila obhajoba a je na něm Pistorius vidět bez protéz, jak chodí po pokoji s nataženou rukou, ve které měl držet zbraň. Přesně tak to loni na svátek sv. Valentýna vypadalo v jeho domě, když zastřelil půvabnou modelku přes zavřené dveře od koupelny.

Advokáti Pistoriuse nepopírají, že video pořídili, ale zároveň uvádějí, že bylo pořízeno pouze pro interní potřeby a nemělo být nikdy veřejně prezentováno.

Sedmadvacetiletý sprinter s podkolení amputací obou nohou nepopírá, že Steenkampovou zastřelil přes zavřené dveře v koupelně svého domu. U soudu se ale hájí tím, že si ji během se zlodějem, a podle obhajoby k jeho chování přispěla i úzkostná porucha.

VIDEO | Pistorius ukazuje, jak zabil svojí přítelkyni

Podle obžaloby však šlo o promyšlenou vraždu, za niž mu hrozí 25 let vězení až doživotí. Pokud by byl odsouzen za zabití, mohl by dostat trest odnětí svobody až na 15 let.

Ostře sledovaný případ se před soudem projednává už od 3. března a podle původních plánů měl trvat do 20. března. Obhajoba by měla v nejbližích dnech dokončit výslechy svých svědků, verdikt pak vynese soudkyně Thokozile Masipaová.

Tak ležela umírající Reeva! Oscar Pistorius při rekonstrukci násilného činu.
Tak ležela umírající Reeva! Oscar Pistorius při rekonstrukci násilného činu.