Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Belgický talent z Wolfsburgu Malanda (†20) zahynul v autě: Zabil ho spoluhráč!

Autor: top

Těšil se do tepla, na soustředění v Africe. Cestou na letiště ale Junior Malanda (†20) z druhého týmu německé bundesligy Wolfsburgu zahynul. Za volantem seděl jeho spoluhráč z belgické reprezentace Anthony D’Alberto (20), který je za smrt kamaráda odpovědný.

Velký talent belgického fotbalu přišel o život na dálnici A2. Touareg, v němž si hověl na zadním sedadle, dostal na mokré vozovce smyk, vyletěl do příkopu, otočil se přes střechu a rozbil se o strom. Nepřipoutaného Malandu náraz z vozu vymrštil z vozu ven. Na místě byl mrtev.

Policie označila za příčinu nehody nepřiměřenou rychlost, žádný jiný vůz do ní zapletený nebyl. Řidič D’Alberto z Anderlechtu utrpěl vážná zranění, stejně jako třetí člen posádky.

Malandovi spoluhráči jsou v šoku. „Je hrozné, když se ráno bavíte se svým kamarádem a pak se dozvíte takovou zprávu. Příliš brzy jsem ztratil dobrého přítele,“ napsal na Twitter další Belgičan Kevin De Bruyne.

Klub povolal na pomoc psychology. „Hráči jsou v hrozném stavu, všichni jsou zničení,“ řekl manažer Klaus Allofs. Přesto tým včera s denním zpožděním vyrazil na tréninkový kemp do Kapského Města. „Možná bude lepší truchlit v jiném prostředí. Malanda s námi chtěl dosáhnout velkých úspěchů a to je to poslední, co pro něj můžeme udělat,“ dodal Allofs.