Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tenistka Kvitová se překvapivě odhlásila z Indian Wells: Důvod? Únava a přítel!

Autor: ps, ČTK

Jaké nemilé překvapení! Česká tenistka Petra Kvitová (24) se odhlásila z turnaje v Indian Wells. Důvodem je podle jejích slov únava. Tu už ze sebe podle informací Blesku dostává pěkně v teple v náruči svého hokejisty Radka Meidla.

Byl to takový fofr, že absenci Kvitové pořadatelé v Kalifornii ještě ani nezaznamenali. Jenže na čtvrtou hráčku světa, která naposledy hrála minulý týden v Dauhá, dolehla velká únava.

Potřebovala odpočinek, a tak se sbalila, domluvila se se svým miláčkem, jenž pomohl k záchraně prvoligového Prostějova, a společně odcestovali do tepla. Teď už si nejspíš pěkně lebedí někde na pláži.

Na Petře byla únava patrná, za což mluvily také její výsledky na dvou posledních turnajích, kdy pokaždé vypadla už ve druhém kole.

Přesto se vstup do sezony dvojnásobné wimbledonské vítězce povedl. V lednu v generálce na Australian Open získala titul v Sydney, ale na úvodním grandslamu vypadla už ve třetím kole s Američankou Madison Keys a šlo to s ní relativně z kopce. V únoru přišly dvě porážky se Suárezovou, mezitím vynechala duel prvního kola Fed Cupu v Kanadě.

Na turnaji v Indian Wells, jenž je díky silnému obsazení, finanční dotaci a diváckému zájmu označován za pátý grandslam, zatím Kvitová nedosáhla větších úspěchů. Ze šesti účastí je jejím maximem čtvrtfinále, loni vypadla v osmifinále.

Jedeme na večeři. Kvitová s přítelem Meidlem si užívají společné chvilky.
Jedeme na večeři. Kvitová s přítelem Meidlem si užívají společné chvilky.