Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Zlatá Eva Samková předala své vydražené aygo novému majiteli: Ať slouží!

Autor: zal

Bylo to velké loučení. Ale šťastné. Eva Samková (21) předala klíče od své toyoty novému majiteli. Tím se v aukci na Blesk.cz stal Zdeněk Stejskal, který dal za aygo 300 tisíc korun.

Rok s ním drandila po českých silnicích. Včera ale nastala chvíle, kdy zlatá snowboardcrossařka ze Soči musela říct svému autu sbohem. „Většinou když člověk přichází o super auto, tak je smutnej. Já jsem ale nadšená, protože si myslím, že to šlo dobrou cestou,“ svěřila se Eva. Peníze, které za něj získala, totiž slouží dobré věci.

Právě záměr »Samice« použít zisk z dražby na snowboardcrossové kempy pro děti a ve prospěch neslyšícího snowboardisty Tomáše Pazdery byl hlavní motivací pro nového pána ayga. „Rád podporuji mladé talentované sportovce a doufám, že z kempu vyroste někdo podobně nadějný, jako je Eva Samková,“ vysvětlil podnikatel Zdeněk Stejskal, což na Evu udělalo dojem. „Chtěla bych hrozně poděkovat, protože na kempu, který už proběhl, byly děti moc vděčný a nadšený,“ pravila.

Auto s originálními polepy navíc zřejmě pomůže hned dvakrát. Pan Stejskal by ho chtěl poslat dál. „Rád bych ho věnoval na dobročinné účely. Tedy tak, abych si ho mohl občas půjčit na své marketingové potřeby. Nemám problém dát auto bezplatně či symbolicky za jednu korunu ročně třeba dětskému domovu,“ sdělil své lidumilné plány. „Tak ať slouží! Ať už to bude komukoliv,“ vyprovodila toyotu do světa Eva Samková.