Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Advokát trenéra Růžičky promluvil. BLESK.cz: Pohádky, pohádky!

Autor: top

V kauze Růžička a 500 000 na dřevo promluvil trenérův advokát. Chystá prý trestní oznámení kvůli pomluvě a sype argumenty o trenérově nevině. Jenže, jsou to spíš pohádky!

Nahrávka ze skryté kamery prý svědčí o Růžičkově nevině. „Pan Růžička na videu opakovaně říká, že žádná dohoda nikdy neexistovala, hráč hrát nebude, nemá na to. Tohle všechno variantu o tom, že by přijal úplatek, vylučuje,“ řekl Sportu Růžičkův právní zástupce Vít Kučera s tím, že autor nahrávky Miroslav Palaščák prý musí být potrestán za pomluvu. „Ta je tady jasně patrná.“

Kučera připouští, že problémem celé kauzy je absence smluv, které by převzetí dvou částek 250 000 korun v hotovosti v letech 2012 a 2013 dokumentovaly. Obhajobu ale staví na tom, že Růžička není v právních věcech zběhlý. A že dopředu o svém jednání informoval tehdejší šéfy Slavie Tomáše Kotouče a Tomáše Rosena. A že otec hokejisty Palaščák za celou dobu neposkytl součinnost, aby mohly být smlouvy uzavřeny, což už koneckonců deklaroval sám Růžička ve svém tiskovém prohlášení.

„Pan Růžička je skvělý trenér, hokejista. Ale právní povědomí takové nemá. Což se odrazilo v tom, že nelpěl na dotažení do detailů. Navíc se v tom prostředí často děje, že se dokumenty podepíší třeba po týdnu. Na čemž není nic závadného, protože to dáváte třeba právníkovi. To bylo tady podobné, bohužel však součinnost druhé strany nebyla poskytnutá ve finále nikdy. Pak je otázka, jestli byl vše kalkul od začátku,“ řekl Sportu Kučera.

Jenže tady pár věcí krutě nehraje!

1) Proč si tedy Růžička vzal po roce znovu 250 000, opět bez jakéhokoli dokumentu, když stále neměl podepsanou smlouvu na první částku?

2) Proč smlouvu nevyžadovali vzdělaní členové představenstva Slavie pan doktor Tomáš Kotouč a inženýr Tomáš Rosen, kteří potvrzují, že je v obou případech dopředu informoval?

Která se vám líbí víc?

Pohádka č. 1

Růžička si vzal od Palaščáka 250 000 korun v hotovosti. Bez smlouvy. Trenér totiž není právník, nedošlo mu, že by byla potřeba. Předtím o tom informoval pány z představenstva klubu doktora Kotouče a inženýra Rosena. Oni po něm chtěli, aby přijetí částky dodatečně smlouvou podložil, jsou přece študovaný. Uložil tedy peníze do trezoru, ale nemohl Palaščáka donutit smlouvu uzavřít. Za rok si Růžička vzal dalších 250 000. Znovu bez smlouvy. Znovu o tom informoval šéfy klubu. Znovu nemohl Palaščáka donutit smlouvu uzavřít. Tak teprve obě částky vrátil...

Ha, ha, a teď tu O Karkulce...

Pohádka č. 2

Růžička si vzal od Palaščáka 250 000 korun v hotovosti. Bez smlouvy. Předtím o tom informoval doktora Kotouče a inženýra Rosena. Nikomu z nich překvapivě smlouva nescházela. Peníze uložili do trezoru, s penězi Růžička ani klub nijak nenakládali. Asi je k ničemu nepotřebovali. Za rok vzal Růžička dalších 250 000 tisíc. Znovu bez smlouvy. Znovu o tom informoval své šéfy. Najednou zjistili, že by to chtělo na obě částky smlouvu. Ale nemohli Palaščáka k podpisu smlouvy donutit. Tak peníze vrátil...

Ha, ha, a teď tu O Budulínkovi...