Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pohřeb judisty Jurečky (†24). Šampion Krpálek nesl rakev s tělem přítele

Autor: Jiří Krušina

Nejtěžší životní souboj svedl judistický šampión Lukáš Krpálek. V Havířově se v kostele svaté Anny sklonil před rakví utonulého kamaráda a reprezentanta judo Alexandra Jurečky (†24). Poté jeho rakev nesl před kostel.

S dobrosrdečným silákem Sašou se přišlo rozloučit více než 300 lidí z celé Evropy. Kromě rodiny ze Slovenska dojeli i judisté z Rakouska a Německa. Nechyběli ani Alexandrovi kamarádi z reprezentace. Největší hvězda českého juda Lukáš Krpálek se během posledního rozloučení stěží bránil slzám. Občas mu hlava sjela do dlaní. V naprosto zaplněném kostele ale plakala řada velkých chlapů.

Smuteční řeč pronesl Alexandrův táta Jirka. „Saša byl výjimečné dítě. Nepil, nekouřil a judo bylo jeho životem. Omlouval se za každou pitomost a nikomu neuměl říci ne. Jeho druhou vášní bylo potápění. Když byl po operacích a nemohl se věnovat judu, tak ho právě tato vášeň udržela v psychické pohodě. Je zvláštní, že teď, když mohl opět naplno závodit, se mu potápění stalo osudným. Vezměte si ze Sašova života příklad a i z toho, jak ze světa náhle a nečekaně odešel. Dávejte na sebe pozor,“ pronesl statečně uplakaný Sašův táta Jirka.

Emoce třásly s Lukášem Krpálkem, který po skončení mše, vynášel rakev kamaráda před kostel do připravené dodávky. „Je to borec, že přijel a takto se s naším Sašou rozloučil,“ pronesl jeden z havířovských judistů.

Lukáš Krpálek přijel na pohřeb kamaráda. Alexandrovu rakev po mši statečně vynesl před kostel.
Lukáš Krpálek přijel na pohřeb kamaráda. Alexandrovu rakev po mši statečně vynesl před kostel.