Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Víme, proč šel Hubník z Plzně do Olomouce: Strach o syna a rozvod!

Autor: ps

Pokud si myslíte, že čutálisté mají v hlavách jen mičudu, nadupaná auta a vnadné krásky, pak se pletete. Jako příklad slouží bývalý obránce národního týmu a současná opora fotbalové Olomouce. Jmenuje se Roman Hubník (31)!

Když začátkem září odešel »Hubňa« z Plzně na hostování do rodné Olomouce, byl to šok. „Z rodinných důvodů,“ oznámily oba kluby. Za tuctovým klišé se schovala úctyhodná porce otcovské lásky k synovi Patrikovi (4).

Proti času

Přes týden jí stály v cestě každodenní tréninky ve Štruncových sadech. O víkendu zápasy ligy a sedm dní v týdnu nepřející manželka Lucie. Jak najít okénko času pro synka? Lítat 370 kilometrů čtyři hodiny po českých dálničních tankodromech, večer dát synovi honem pusu na dobrou noc a ráno s ním nesnídat, protože už musíš být zpátky v přípravě západočeské Viktorky? Tak to ne! Měsíční plat 200 000 korun, vyhlídku na ligový titul a životní formu, která ho už, už vracela do nároďáku, Hubník obětoval.

Pro Hubníka je syn Patrik vším.
Pro Hubníka je syn Patrik vším.

Dílo ženy

„Hubňa vsadil všechno na to, že chce být se synem. Bál se, že ho nebude vídat, když s Luckou nebyla žádná domluva. Na Patrikovi mu záleží tolik, že se to u fotbalisty snad ani nevidí. Je pro něj všechno,“ prozradil Blesku zdroj ze Sigmy. „Tak vypadá chlap, který bojuje o své dítě. Lucie s ním jen vorala, je mu už ukradená,“ dodal zasvěcený muž z Hané.

A na konto Hubníkova nepovedeného manželství dodal: „Chtěla fotbalistu a jeho peníze a dostala ho. Nevěra? Samozřejmě! Roman je dobrák s neskutečnou morálkou, dlouho se držel, ale teď jde do rozvodu.“

Rozpolcený

Hostovačka na Hané Romanovi Hubníkovi právě končí. Co bude dál s jeho světem? Duše vyhlášeného dobráka je mučivě rozpolcená. Chtěl by poděkovat Plzni za vstřícnost návratem, ale zároveň ho to táhne k synkovi Patrikovi. „Budeme jednat. Ve hře jsou obě varianty, ale nechme to, prosím, zatím takhle,“ pravil Roman Hubník. Řekl to nejistě, nicméně jedna jistota tady je – zachoval se jako táta s velkým T...