Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Podmol leží v nemocnici, těžce se zranil při freestylu: Přeskakoval formule 1!

Autor: ps

Při závodech viděl formule 1, jak vypadají ze vzduchu. Jenže freestylový motokrosař Filip Podmol (19) nedotočil jeden ze svých skoků, následoval těžký pád a skončil v nemocnici. Musel se hned podrobit operaci lokte, má zlomenou pánev, lopatku a klíční kost. Naštěstí je mimo ohrožení života.

V rámci úvodní Velké ceny vozů formule 1 v Austrálii proběhl přímo na okruhu v Albert Parku závod Australian FMX Grand Prix. Zvučná freestylová jména si to rozdala v disciplíně Speed and style, která kombinuje superkros s freestyle motokrosem.

Do bojů zasáhli také bratři Podmolové. Libor zvládl soutěž parádně a vyhrál, ale Filipa museli ze závodiště odvést záchranáři. „Dost nám jízdy narušilo počasí, foukal silný vítr. S bráchou jsme se domluvili, že pojedeme lehčí triky, jenže on se přesto rozhodl skočit jeden z nejtěžších triků - otočku o 360 stupňů,“ popisuje Blesku přímo z Austrálie starší z Podmolů.

Pohled na Filipa nebyl nejlepší. Naštěstí vše zvládnul skvěle.
Pohled na Filipa nebyl nejlepší. Naštěstí vše zvládnul skvěle.

Citelný zásah do choreografie bylo špatné rozhodnutí. „Vítr Filipovi zpomalil rotaci, trik nedotočil, následoval pád na bok a při dopadu ho to semlelo,“ přehrál si Libor v hlavě nepříjemnou událost.

Nehoda nejprve nevypadala nijak vážně, ale po vyšetřeních v nemocnici bylo všechno jinak. „Rentgeny ukázaly, že má několik zlomenin. Jsem s ním celou dobu v nemocnici,“ podporuje Podmol mladšího sourozence.

Poslední zprávy od protinožců jsou pozitivní. Filip byl převezen na rehabilitační kliniku a čeká se, kdy bude moci odletět domů.