Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Životní úspěch Siniakové? Moderátor popletl při rozhovoru její jméno

Autor: pan

Možná si její jméno spletl se slavnější krajankou Karolínou Plíškovou, možná v tom hrála roli nervozita. V každém případě se moderátor při pozápasovém finálovém rozhovoru s Kateřinou Siniakovou, která získala na turnaji v Šen-čenu svůj první titul na okruhu WTA, zrovna nepředvedl. Rodačku z Hradce Králové totiž bez rozpaků překřtil na Karolínu.

Dvakrát bojovala Kateřina Siniaková o svůj první titul na okruhu, povedlo se jí to až napotřetí, zato s veškerou parádou. Hned na svém prvním turnaji v novém roce v Šen-čenu si připsala svůj životní úspěch.

Na cestě za titulem vyřadila ve druhém kole světovou čtyřku Simone Halepovou, v semifinále desátou hráčku světa Johannu Kontaovou a v nedělním finále Američanku Alison Riskeovou 6:3, 6:4.

Dvacetiletá tenistka si tak mohla vychutnat i vůbec první rozhovor přímo na kurtu v roli vítězky celého turnaje. A na něj nezapomene možná i z dalšího důvodu. Moderátor, který české tenistce pokládal tradiční otázky, si totiž spletl její křesní jméno.

"Karolíno, máte za sebou skvělý týden, který vám určitě dodá spoustu sebevědomí do dalšího roku, souhlasíte?" vypálil na Kateřinu Siniakovou moderátor. Češku však "změna" křestního jména nevyvedla ani na moment z koncentrace a v klidu odpověděla.

"Ano, je to výborný start do sezony a věřím tomu, že se ještě budu nadále zlepšovat. Byl to pro mě skvělý týden, a dnes jsem dokázala vyhrát i finále. Nehrála jsem dnes svůj nejlepší tenis, ale vyšlo to. Proměnit mečbol mě stálo spoustu sil, jsem ráda, že to dobře dopadlo," říkala žebříčkově čtvrtá nejlepší Češka.

Životní úspěch katapultuje Siniakovou na pozice okolo 43. místa, což bude také její životní maximum, na účet si navíc připíše příjemných 163 260 dolarů (přes čtyři miliony korun).

V příštím týdnu měla Kateřina Siniaková hrát na turnaji v Hobartu, z kterého se však po triumfu v Šen-čenu odhlásila. Vzhledem k dlouhodobé absenci Petry Kvitové, kterou dosud stále neznámý pachatel na konci loňského roku vážně pobodoval na ruce, se Siniaková brzy dostane po pozice české trojky.

Bez šance na účast tak Kateřina Siniaková není ani v blížícím se zápase prvního kola Fed Cupu, kdy české tenistky přivítají na domácí půdě Španělsko. Pro nehrajícího kapitána Petra Pálu je zajímavou hráčkou i z jiného pohledu.

Kateřina Siniaková je totiž i vynikající deblistkou, na žebříčku jí patří 35. příčka. O pořádnou senzaci se postarala spolu s Barborou Krejčíkovou během loňského French Open, kdy ve třetím kole smetly tehdy nezastavitelný pár Martinu Hingisovou a Saniu Mirzaovou 6:3, 6:2. Právě s Krejčíkovou vyhrála i tři grandslamové tituly v juniorské kategorii, když spolu dominovaly v roce 2013 na French Open, Wimbledon i US Open.

Český úspěch v Šen-čenu zvýraznila Andrea Hlaváčková. V páru s Číňankou Pcheng Šuaj ovládly čtyřhru po finálové výhře nad Rumunkou Ralucou Olaruovou a Ukrajinkou Olgou Savčukovou 6:1 a 7:5. Hlaváčková tak získala svůj jubilejní dvacátý deblový titul.



Siniaková slaví první titul WTA

Kateřina Siniaková získala na turnaji v Šen-čenu svůj první titul na okruhu WTA ve dvouhře. Dvacetiletá Češka v dnešním finále porazila Američanku Alison Riskeovou 6:3 a 6:4.

Český úspěch zvýraznila Andrea Hlaváčková. V páru s Číňankou Pcheng Šuaj ovládly čtyřhru po finálové výhře nad Rumunkou Ralucou Olaruovou a Ukrajinkou Olgou Savčukovou 6:1 a 7:5. Hlaváčková tak získala svůj jubilejní dvacátý deblový titul.

Siniaková dokázala cestou za triumfem v Číně vyřadit dvě hráčky světové desítky. Ve druhém kole porazila čtyřku Simonu Halepovou z Rumunska a v semifinále si poradila s desítkou Johannou Kontaovou z Británie.

Díky triumfu se Siniaková posune z 52. místa do první světové čtyřicítky a vylepší si své dosavadní žebříčkové maximum, kterým byla 49. pozice. Za vítězství na turnaji získala 163.260 dolarů, v přepočtu přes čtyři miliony korun.

"Je to skvělý start do sezony a doufám, že se ještě budu zlepšovat," řekla na kurtu Siniaková, kterou moderátor místo Kateřino oslovoval Karolíno.

Siniaková začala nervózně a po chybách přišla ve třetím gamu o servis. Vzápětí ale zpřesnila hru, získala ztracený servis zpět a posléze i první sadu. Ve druhé rychle vedla 4:1 a měla zápas pod kontrolou. Nerozhodil ji ani pád v osmé gamu při protipohybu. Při prvním mečbol udělala dvojchybu, ale druhý už proměnila.

"Jsem nadšená, že jsem zvítězila, i když jsem nehrála nejlépe. Ale byl to těžký zápas a skvělý týden," řekla Siniaková, která ve finále dvouhry na WTA uspěla na třetí pokus. Loni prohrála poslední zápas v Bastadu a Tokiu. Příští týden plánovala hrát v Hobartu, ale po úspěchu v Šen-čenu se z turnaje odhlásila.

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/tenis/290672/uzasna-tenisova-sobota-titul-vyhraly-pliskova-siniakova-i-hlavackova.html