Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Láska a emoce! Maria štěstí nepřinesla, Mirka Federera málem umačkala

Autor: bko

Tohle byla fuška nejen pro dva úžasné veterány na kurtu. Finále Australian Open mezi Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem (Švýcar zvítězil 3:2 na sety) pořádně prožívaly i jejich drahé polovičky. Zatímco Maria „Xisca“ Perellová bývá na Nadalových zápasech jen výjimečně, Mirka Federerová (za svobodna Vavrinecová) je zarytá fanynka. A byla to nakonec právě bývalá tenistka slovenského původu, kdo mohl svého milého obejmout i s pohárem pro vítěze. A že to bylo hodně důkladné objetí!

Pokud zrovna nerodí dvojčata, můžete se vsadit, že Mirku Federerovou uvidíte na zápase jejího manžela. Maminka čtyř dětí (dvojích dvojčat!), kterým předčítá pohádky i ve slovenštině, Rogera podporuje v hledišti víc než pravidelně.

Finále Australian Open nabídlo nervydrásající zvraty. Takhle je prožívala Federerova manželka Mirka.
Finále Australian Open nabídlo nervydrásající zvraty. Takhle je prožívala Federerova manželka Mirka.

Zato Maria Francisca Perellová, půvabná přítelkyně Rafaela Nadala , se na tenise příliš neukazuje. Chodí spolu od roku 2005, ale na turnaje se španělským bojovníkem nejezdí. Prý aby s ní neměl ještě víc starostí.

Do Melbourne na svůj velký comeback po zranění ale Nadal 28letou krásku vytáhl. A dlouho to vypadalo, že mu opravdu přináší štěstí, hlavně v jeho úchvatné semifinálové bitvě proti Grigoru Dimitrovovi.

Federerova žena rozhádala hvězdy: Přišla ze Slovenska, rodí dvojčata - čtěte ZDE »

Australian Open: Federer udolal v úchvatné bitvě Nadala v pátém setu
Video se připravuje ...

I ve finále byl Nadal chvíli triumfu o kousek blíž, když hned na úvod pátého rozhodujícího setu vzal svému rivalovi podání. Půvabná Xisca ale prožívala celý zápas, s každým vyhraným míčkem byla na nohou, podobně jako její „soupeřka“. V tuhle chvíli ale Mirka byla hodně nervózní…

Nakonec ale Roger Federer vývoj dokázal ještě zvrátit a stal se ještě nesmrtelnější tenisovou legendou. Hned poté, co si pětatřicetiletý Švýcar podal ruku s poraženým Nadalem, zamířil ke svému týmu a do výšky vyslal své poděkování oddané fanynce.

Hlavní odměna měla ovšem přijít o hodnou chvíli později, kdy Mirka narazila na svého šampiona v útrobách melbournské arény. Následovalo opravdu pevné dojemné objetí, které hovořilo za všechno… A samozřejmě nechyběl ani vítězný polibek.