Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rajtoralův (†31) otec promluvil o synově sebevraždě: Nechápu to!

Autor: Ivan D. Hladík

Zhroutil se jim svět. A přestože rodiče Františka Rajtorala (†31) věděli o tom, že syn trpí těžkou psychickou nemocí, jeho sebevraždu si nedokážou vysvětlit. Pro Blesk krátce promluvil otec František (60).

Bývalého obránce fotbalového nároďáku mučila maniodepresivní psychóza. Rakovina duše. Dlouho s ní statečně bojoval, ale nakonec bitvu vzdal. V Turecku, kde kopal od loňského léta za Gaziantepspor, se Rajtoral v neděli oběsil.

Když se maminka Eva (59) tu hroznou zprávu dozvěděla, zhroutila se. „Bere antidepresiva. Táta taky. Na klukovi hrozně lpěl,“ řekla Blesku příbuzná.

Způsob, jak fotbalista František Rajtoral odešel z tohoto světa, rodiče nechápou.
Způsob, jak fotbalista František Rajtoral odešel z tohoto světa, rodiče nechápou.

S Františkem Rajtoralem starším krátce hovořil redaktor Blesku ve středu večer v Příbrami, kde rodiče žijí a kde vychovali oba syny, vedle Františka i jeho bratra Tomáše.

„Jsme z toho hotoví. Je to hrozný, já sám to jako táta vůbec nechápu,“ řekl s brekem přes domovní zvonek v jednom z paneláků v Příbrami - Zdaboři. „Rozloučení chystáme jen v rodinném kruhu,“ dodal v slzách pan Rajtoral.

O důvodech, které syna donutily sáhnout si na život, mluvit nechtěl. Ani o tom, zda opravdu zanechal dopis na rozloučenou. „Ale kdyby nebyl v Turecku tak sám, možná by to dopadlo všechno jinak,“ přidává jedna z příbuzných úvahu, která teď nejspíš tíží řadu Františkových příbuzných. Kdyby...