Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šikanovali ji kvůli výšce, pomohl jí basket. Teď nadchla na Miss Universe!

Autor: bko

Říkali jí žirafa, neměla přátele, ve škole byla vždycky tou v koutě. Ve třinácti letech ale začala hrát basketbal a změnil se jí život. Slibně rozjetou kariéru sportovkyně ale půvabná Španělka Sofia del Prado pověsila na hřebík, aby se mohla věnovat modelingu. Vyplatilo se, před pár dny pronikla mezi první desítku nejkrásnějších žen světa na Miss Universe.

Není jenom krásnou tváří a tělem. Dvaadvacetiletá Sofia del Prado ví, co znamená trpět kvůli posměškům ostatních, a dodává dětem sílu, aby se šikaně vzepřely. „Smáli se mi, že měřím čtyři metry, nadávali mi do žiraf či dlouhonožek,“ popisuje Sofia krušné doby na základní škole, kde si s ní nikdo nechtěl hrát.

Bývalá basketbalistka Sofia del Prado pověsila sportovní kariéru na hřebík a stala se modelkou
Bývalá basketbalistka Sofia del Prado pověsila sportovní kariéru na hřebík a stala se modelkou

Pak ale začala hrát basketbal a všechno se změnilo. „V klubu mě přivítali jako člena rodiny,“ vzpomíná s láskou. Basket hrála závodně do osmnácti, pak dostala přednost škola a modeling. Nicméně ani poté, co se stala španělskou Miss Universe, na sport nezanevřela. Naopak se stala velvyslankyní španělské ligy a snaží se přesvědčovat děti, aby se nebály se šikanou bojovat.

„Doporučuji vám být odvážní a dospělí. A trvám na tom, že jedním z východisek je basketbal, mně to pomohlo hrozně moc,“opakuje krásná Sofia, která uspěla i na Miss Universe, kde postoupila mezi deset nejnádhernějších žen světa.