Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kdo nakládá s majetkem Schumachera? Rodina řeší Michaelovy miliardy!

Autor: zal

Během kariéry vydělal na 20 miliard korun. Kdo s obřím majetkem pilota F1 Michaela Schumachera (49) nakládá teď, kdy po pádu na lyžích neopouští sídlo u Ženevy? To odhalil 26 let starý dokument.

Léto roku 1992 se chýlilo ke konci, když před domem notáře Kiefera poblíž Kolína nad Rýnem zastavila tmavá limusina. Vystoupil z ní tehdy třiadvacetiletý »Schumi« a zamířil do kanceláře v prvním patře.

Nezdržel se ani 10 minut. Potřeboval jen podepsat generální plnou moc o třiceti řádcích, kterou svěřil svému otci Ralfovi, aby ho zastupoval v osobních a majetkoprávních záležitostech. Poté odjel do belgického Spa, kde tři dny na to vyhrál svou první Velkou cenu v kariéře.

Ten dokument nese číslo 2091/1992 a jak zjistil německý časopis Die Bunte, platí dodnes. Dlouhé roky nebyl potřeba a vynořil se až po osudném pádu Michaela na lyžích v prosinci 2013. Jeho otec Ralf tak může bez jakékoliv kontroly nakládat s jeho majetkem.

To by samozřejmě stavilo do zvláštní pozice »Schumiho« manželku Corinnu. Ta tak už tři měsíce poté, co si Michael způsobil vážné poranění hlavy, požádala soud v Nyonu, aby mohla nakládat s majetkem svého muže, protože je neschopen rozhodování. A ten jí vyhověl. I když nepotřebuje svolení tchána Ralfa, při nakládání s většími částkami či nemovitým majetkem musí požádat o souhlas speciální švýcarský úřad.

Nicméně ani složitá situace okolo majetku legendy formule 1 nenarušila dobrý vztah mezi Corinnou a jejím tchánem.

Schumacherův otec Rolf před nemocnicí v Grenoblu
Schumacherův otec Rolf před nemocnicí v Grenoblu