Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Před stříbrným Riem ji oťukal, teď kajakář Prskavec udeřil: Bude »Prskavka«!

Autor: zal

To je šťouch! Stříbrný kajakář z olympijského Ria Jiří Prskavec (25) požádal o roku přítelkyni Terezu Cviklovou. A ona vodáckého »kontra« při pohledu na prstýnek naštěstí nehodila.

Jsou spolu už tři roky a tahle doba »Jířovi« stačila k tomu, aby poznal, že ona je tou vyvolenou. „Nikdy jsem nevěřil, že si najdu někoho, s kým budu tak šťastný. Terezka je mou největší oporou a hlavně člověkem, se kterým si neskutečně rozumím,“ přidal vyznání k fotce, na které se u vodáckého kanálu v pražské Troji pochlubili zásnubním prstýnkem.

Samotná žádost byla asi pěkná »romanťárna«. „Zeptal se mě: Lásko, vezmeš si mě? A já jsem řekla ano,“ popsala pokleknutí jazyková korektorka Terezka, která pracuje na volné noze a učí cizince češtinu. „Budeme prskavky,“ dodala s narážkou na své budoucí příjmení.

Než spolu začali ještě před Riem randit, dlouho se prý oťukávali. Tereza je totiž sestrou Jirkova kamaráda. Na olympiádě ale už stála při něm a s transparentem Prskavec is the best (Prskavec je nejlepší) mu přinesla stříbrné štěstí. A za dva roky – pokud to stihnou a Jířa si vybojuje jediné nominační místo – bude v Tokiu fandit už jako paní Prskavcová. „Doufám, že náš celý život bude tak hezký, jako do teď,“ přeje si kajakář.

Jirka s Terezou se pochlubili prstýnkem.
Jirka s Terezou se pochlubili prstýnkem.