Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Záhada jedničky Halepové: Obří prsa si nechala zmenšit, teď jsou zase větší!

Autor: sjs

Radikální operace z ní udělala nejlepší tenistku. Na podzim 2009 si rumunská hráčka Simona Halepová (26) nechala chirurgicky zmenšit bujné poprsí. Obrovské vnady jí totiž překážely při hře. Po zákroku pak postupně začala stoupat žebříčkem, až se stala současnou světovou jedničkou. Jenže vnady se Simoně zřejmě znovu trochu narostly.

Bylo to životní rozhodnutí. Před devíti lety měla tehdy velice nadějná tenistka Simona Halepová zdravotní potíže. Často ji bolela záda a mohla za to její ňadra. „Moje prsa mi jsou na obtíž, je to s nimi vážně těžké. Je to nadbytečná váha, kterou s sebou musím tahat. Trpí tím můj pohyb, nejsem tak rychlá, jak bych si přála,“ povzdechla si tehdy Halepová, jež měla hrudník o velikosti 75E.

Rok 2018. Na turnaji v Montrealu působí dekolt Simony opět bujně.
Rok 2018. Na turnaji v Montrealu působí dekolt Simony opět bujně.

Po následném chirurgickém zákroku si pak mohla kupovat podprsenky s označením 75C. Mnoho jejich fanoušků bylo z jejího rozhodnutí zklamaných, ale Rumunce operace pomohla a loni se vyšplhala až na 1. místo žebříčku WTA, když v čele vystřídala Karolínu Plíškovou.

„Možná právě fakt, že jsem operaci podstoupila, stál za tím, že jsem se stala světovou jedničkou,“ pravila tehdy spokojená Halepová. Když ale srovnáte několik let staré snímky Rumunky s nynějšími z právě probíhajícího turnaje v Montrealu, tak se zdá, že jí vnady od té doby opět trochu narostly.

Není to nic neobvyklého. Podle lékařů za to může aktivnější hormonální stav. Že by Halepové narostly prsy do původních rozměrů, jako měla v sedmnácti letech, ale nehrozí.