Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Strach o Terminátora Vémolu? Zápasník podstoupil za jeden den 20 vyšetření!

Autor: pv

Připodobňuje se k nezničitelné filmové postavě Terminátorovi. Zápasník MMA Karlos Vémola ale dobře ví, že je jen chlap z masa a kostí. Proto podstoupil důkladnou lékařskou prohlídku. Co o jeho těle doktoři zjistili?

Už 16. března Karlos Vémola nastoupí do oktagonu proti Martinu Šolcovi, který se tak rozloučí s aktivní kariérou. Ještě před zápasem chtěl třiatřicetiletý Vémola vědět, jak na tom je po zdravotní stránce, a tak na specializované klinice podstoupil za den 20 vyšetření.

„Aktivně zápasím už sedmadvacet let, trénuju šest dnů v týdnu, tréninky mám čtyřikrát denně. Nakládám si maximum a je mi jasné, že pokud chci vyhrávat dál, musím se o svoje zdraví víc zajímat a starat,“ řekl Vémola během vyšetření.

Vémola se před odběrem krve usmíval na sestřičku
Vémola se před odběrem krve usmíval na sestřičku

Výsledky testů mu nakonec udělaly velkou radost. „Komplexní screening ukázal, že tělo pana Vémoly je navzdory mimořádné námaze ve výborné kondici, což může svědčit o správně nastaveném tréninkovém plánu i dobré genetické výbavě,“ uvedla MUDr. Renata Virtová, primářka interního a kardiologického oddělení Kliniky GHC Praha. Vyšetření ukázalo, že český zápasník má například nadprůměrnou odolnost kostí a skvěle pracující srdce.

„Chci zápasit ještě alespoň deset let a chci to dělat špičkově, takže musím zůstat co nejvíc a taky co nejdéle zdravý. Mám rád rychlá auta, a když chci, aby mašina jela, taky musí občas do nejlepšího servisu na technickou,“ smál se Vémola.

Vémola v pořadu Fight! Nevěděl jsem, že by byl Marpo jen potrava, říká
Video se připravuje ...

Témata:  lékařMMAVémolaVIPsportXFN