Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Ženský souboj s tragickým koncem. Bojovnice (†26) po zápase zemřela!

Autor: Marek Stodůlka

Svět bojových sportů utrpěl další ránu. Zápasnice Saeideh Aletahaová (†26) zemřela v neděli ráno poté, co po souboji na akci Fast and Furious 19 v Southamptonu zkolabovala v ringu. Šestadvacetileté amatérce nepomohl ani okamžitý převoz do nemocnice. Zranění hlavy byla tak vážná, že svůj boj o život prohrála. „Saeideh Aletahaová byla skvělá osoba s nádhernou duší. Byla do sportu zapálena na 110 procent,“ vzdal zesnulé poctu tým, v němž trénovala.

Ženský souboj s tragickým koncem. Šestadvacetiletá amatérská zápasnice Saeideh Aletahaová zkolabovala téměř ihned po duelu v organizaci Fight and Furious Fight Series. Okamžitě byla převezena do nemocnice v Southamptonu, v ranních hodinách však zraněním hlavy podlehla.

Místní policie zahájila vyšetřování, ve kterém se snaží přijít na to, co přesně se stalo. „Všichni účastníci jdou do boje s tím, že se mohou zranit. Ale jde o něco, co v 99,9% případů neočekáváte,“ napsali na Facebooku organizátoři galavečera.

Zápasnice Sai Aletahaová podlehla zraněním, která utrpěla při zápase...
Zápasnice Sai Aletahaová podlehla zraněním, která utrpěla při zápase...

„Stát se to však může, a proto se snažíme zajistit co nejbezpečnější prostředí. Lékaři provádějí před a pozápasové kontroly, celý souboj probíhá pod jejich dohledem,“ dodali.

Jde už o několikáté úmrtí, ke kterému v bojových sportech za poslední dobu došlo.

V červenci zemřel ruský boxer Maxim Dadashev, jen týden poté podlehl zraněním Argentinec Hugo Alfredo Santillan a v říjnu utrpěl fatální poškození mozku Američan Patrick Day. Ve všech případech se ale jednalo o profesionály, na rozdíl od Aletahaové.