Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Reprezentant Zmrhal v Itálii žije ve strachu. Terorizují ho zloději!

Autor: tad

Ráj na zemi a země zaslíbená? Pro záložníka Jaromíra Zmrhala (26) to rozhodně nebude Itálie! V Brescii na hřišti spíš paběrkuje a mimo něj úpí pod tyranií lupičů.

Příjemné klima, výborné jídlo, Alpy i Jadranské moře coby kamenem dohodil. Brescia, ideální destinace, chtělo by se zvolat. Ale s tím na Jaromíra Zmrhala nechoďte. Českému reprezentantovi na severu Itálie už podruhé vykradli auto a neznámý lapka už se odvážil přímo do Zmrhalovic rezidence.

Když někdejší slávista přišel ke svému vozu, nestačil zírat. Vysypané zadní okénko Zmrhala pořádně namíchlo. „A znova,“ durdil se. Tenhle pocit totiž zažívá mnohem častěji, než by mu bylo milé.

Jaromíra Zmrhala v Itálii terorizují zloději
Jaromíra Zmrhala v Itálii terorizují zloději

Zmrhalovi auto poprvé vykradli na podzim, náhradní mu pirát silnic nabořil o týden později. A to nejhorší teprve mělo přijít. „O půl čtvrté ráno přišel mokrý bandita, vloupal se k nám v noci, když jsme spali,“ popisoval šílený zážitek, který si kromě něj prožila i manželka Anna. „Když v noci stojíte na chodbě a jen v kuchyni vidíte postavu ve tmě, je to velká panika. Doufám, že se nám stalo naposled v životě,“ vydechl.

Záložník přezdívaný princ Jaromír už alespoň zase kope do balonu a živí naději na nominaci na Euro. Brescia bojuje o záchranu a začátkem února vyhodila trenéra Coriniho, který Zmrhala 11 zápasů v řadě nepostavil na hřiště. Nový kouč López o víkendu na hřišti Juventusu kromě stopera Aleše Matějů nasadil právě Zmrhala, ale Češi prohře 0:2 stejně nezabránili a předposlední Brescie k udržení chybí sedm bodů. Ne, tohle nevypadá jako vysněné angažmá.