Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Úžasné gesto boxerského šampiona: Floydův pohřeb platím já!

Autor: pet

Zatímco se ve Spojených státech obří demonstrace za policejní vraždu zvrhly v násilnosti, někteří stále v hlavě nosí původní myšlenku, že na životech lidí s černou pletí záleží. Třeba legendární boxer Floyd Mayweather (43), který se rozhodl pro dojemné gesto.

Zavražděnému černochovi Georgi Floydovi (†46), kterého minulé pondělí zabil v Minneapolis policista s bílou barvou kůže Derek Chauvin, když mu při zatýkání osm minut klečel na krku, totiž neporažený boxer zaplatí pohřeb v rodném Houstonu, který se uskuteční 9. června.

Mayweather poskytne finance také na smuteční obřady v Minnesotě a Severní Karolíně. „Floyd asi bude naštvaný, že to říkám, ale opravdu vše zaplatí,“ potvrdil generální ředitel společnosti Mayweather Promotions Leonard Ellerbe.

V Minnesotě protestovaly stovky lidí po smrti zatýkaného George Floyda.
V Minnesotě protestovaly stovky lidí po smrti zatýkaného George Floyda.

Podle něj je bývalý šampion v kontaktu s rodinou zemřelého, která jeho štědrou nabídku přijala. Koneckonců není to první funus, který Mayweather zaplatí. Bijec, jenž v kariéře vydělal přes 24 miliard korun, v roce 2011 převzal náklady za pohřeb na rakovinu zesnulého Genara Hernándeze, jehož o 13 let dříve porazil a získal proti němu svůj první mistrovský pás.

Škoda jen, že v podobném duchu nesmýšlejí všichni, kteří po celých USA této situace jen využívají k masovému rabování, ničení a zapalování policejních aut…