Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Průšvih ke konci angažmá? Real Madrid podezřívá Balea z fingování zranění

Autor: pl

Hvězdné křídlo Gareth Bale (32) v létě odejde z Realu Madrid. Tato informace je už prakticky jistá. Kdo o tom stále pochybuje, může se podívat na klubové dění v posledních měsících. Podle španělského novináře Carlose Rodrígueze bude velšský fotbalista možná čelit i sankcím ze strany vedení týmu. Proč? Kvůli údajně falešnému zranění zad, proto nenastoupil do zápasu proti Espanyolu, ve kterém si Real zajistil titul.

Nebylo to navíc poprvé, co hráč z Ostrovů nenastoupil do utkání kvůli údajnému zranění zad. Bale nastoupil v letošní sezoně za „bílý balet“ pouze do sedmi zápasů. Kouč Carlo Ancelotti mu tak chtěl dát v březnu šanci na comeback, a to během prestižního El Clásica proti Barceloně. Bale odmítl. Prý ho bolela záda. Real tehdy padl děsivým výsledkem 0:4. Den nato přitom rodák z Cardiffu normálně trénoval.

O víkendu byla situace jako přes kopírák. Ancelotti chtěl dát svému nezbednému svěřenci druhou šanci, opět proti Barceloně, ovšem tentokrát Espanyolu. A hádejte, co se stalo. Ano, Bale si podle svých slov opět přivodil zranění zad. Nemohl tak být přímo na hřišti ve chvíli, kdy Real Madrid získal svůj 35. ligový titul v klubové historii. Lékařskému oddělení klubu jsou ale důvody jeho absence podezřelé. Na pozitivní atmosféře nepřidává ani video z kabiny, ve kterém Bale působí mezi radujícími se spoluhráči jako tělo bez duše.

Hrozí mu obrovská pokuta

Rodríguez ale zároveň připouští, že ukládat sankce hráči, který je stejně na odchodu, nemá moc smysl. O vytáhlého útočníka má podle zákulisních informací jeho rodný Cardiff, který hraje druhou nejvyšší anglickou soutěž. Pokud by se ale vedení jednoho z nejslavnějších fotbalových celků na světě rozhodlo zakročit, hrozila by Baleovi pokuta ve výši téměř deseti milionů korun, suspendace a částečná ztráta platu.