Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Po fotbalistovi Hlouškovi jdou vymahači: Zmizel! Zahučel v hazardu?

Autor: Václav Baumann

Válel za Slavii, nároďák, ale také v Německu a Polsku. Jenže navzdory lukrativním angažmá teď Adam Hloušek (34) nemá ani floka. Bývalým spoluhráčům, bankám, úvěrovým společnostem a státu dluží oficiálně 20 milionů korun. Reálně to ale bude mnohem víc.

Na potíže fotbalového univerzála, který je momentálně na soupisce Zlína ve stavu zraněných, trochu nechtěně upozornil jeho trenér Pavel Vrba. „Já ani nevím, kde Hloušek je. Jestli na marodce, nebo v Brazílii na pláži. Viděl jsem ho na začátku roku a pak se ztratil. Od té doby ho někdo hledá. A já to nejsem,“ pravil kouč na adresu zraněného hráče.

Záhy poté vyplavaly na povrch Hlouškovy finanční problémy, které dosahují astronomických výšin. Ve Zlíně na něj měli dokonce na tréninku čekat vymahači! Adam totiž dluží, kam se podívá, a jsou na něj vedeny exekuce.

Půjčky všude možně

Největší částku – přes 7,5 milionu korun – po něm ze záznamu v insolvenčním rejstříku požaduje někdejší spoluhráč ze Slavie či reprezentace a nyní stoper Sparty Ondřej Čelůstka (33). Hloušek si ale kromě bank a pochybnějších institucí půjčoval velké peníze i od dalších fotbalových parťáků.

Kromě toho neplatil sociální a zdravotní pojištění, na daních pak dluží také v Polsku. Tam má navíc evidované bankovní půjčky ve výši 2,3 milionu korun, další půlmilion po něm chtějí v Německu…

Dlouhodobě závislý

Jak se ale Hloušek dostal do takových problémů? Vždyť během angažmá v Německu bral okolo milionu korun měsíčně, v Polsku pak vyšší statisíce. Dle informací Blesku ovšem hráč zahučel v hazardu, především pak ve sportovních sázkách! Tahle závislost se měla negativně projevovat už před dekádou, kdy kopal za Norimberk, teď už se ovšem dluhová spirála nedala ukočírovat.

Hloušek proto musel s pravdou ven. Minulý týden zažádal soud o oddlužení a přiznal celkem 35 separátních pohledávek, které prý nedokáže splácet. „Dlužník nedisponuje dostatečnými finančními prostředky k uhrazení všech svých peněžitých závazků,“ napsali jeho právníci. Insolvenční soud ale Hlouškovi proces oddlužení zatím nepovolil.

Tihle parťáci po něm chtějí prachy:

Hráč Tým, kde se potkali Dlužná částka
Ondřej Čelůstka Slavia, nároďák 7 636 150 Kč
Kasper Hämäläinen Legia Varšava 5 290 000 Kč
Tomáš Necid Jablonec, Legia, nároďák 332 000 Kč
Ondřej Mihálik Plzeň 185 000 Kč
Tomáš Smola - 65 000 Kč
Michal Bezpalec Termalica 46 000 Kč

Kde je Adam Hloušek? Neví se. Obránce Zlína dluží desítky milionů
Video se připravuje ...