Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fedcupové reprezentantce krachlo manželství: Tenistka Strýcová se rozvedla!

Autor: ps

Měsíce se povídalo, jak jim to neklape. Teď sama tenistka Barbora Strýcová (29) prozradila, že se vzdala jména Záhlavová. Se svým bývalým trenérem a manželem Jakubem Hermem-Záhlavou se v lednu rozvedla.

S touto »novinkou« se pochlubila na tiskové konferenci před semifinálovou fedcupovou bitvou proti Francii (18. a 19. dubna v ostravské ČEZ Aréně). „Rozvedla jsem se s manželem už v lednu, minulý týden jsem vyndala jeho jméno z mého příjmení,“ překvapila novináře.

A to se jednalo o velkou slávu, když si Strýcová na podzim roku 2006 brala Němce narozeného v Česku. Jenže čas ukázal, že tenisová spolupráce a rodinný život jednoduše nejdou dohromady. A tak nejprve skončila etapa hráčka/trenér, v lednu i manželství.

Ale to by nebyla Strýcová, kdyby životní strasti neřešila po svém. Před důležitou reprezentační akcí je nad věcí a těší se na parádní bitvu. „Teď budu na Fed Cupu poprvé hrát jako Strýcová,“ usmívala se třiadvacátá hráčka světa.

Během devíti společných let toho s Jakubem stihla hodně. Co však jejich spolupráci nejvíce »proslavilo«, byly Bářiny nadávky během konzultačních přestávek přímo na kurtu. „Prostě mi mr*á v hlavě, to je celý. Já na ni se*u, mě nezajímá,“ reagovala na rady kouče při turnaji na pražské Štvanici v roce 2010.

O rok později, při prvním triumfu na okruhu WTA, zvolila Strýcová jinou taktiku. Manžela nechala doma, což se ukázalo jako skvělý tah! „Nekoukal na žádný zápas, ani na jeden, a neporušil to ani ve finále. Výsledek ale věděl,“ vyprávěla po triumfu v Québeku.

Nakonec po dopingové kauze před dvěma lety, kdy dostala kvůli pozitivnímu testu zakázaný stimulant sibutramin půl roku stop, skončila sportovní cesta s manželem. Letos v lednu krachla také ta životní…