Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Šafářová dnes jde v semifinále French Open na Ivanovič: Čísla mluví pro Srbku!

Autor: as

Už jednou v této pozici byla, jenže to ji čekala pohodová kámoška. Teď bude tenistka Lucie Šafářová (28) stát v semifinále grandslamu proti namyšlené Srbce Ivanovič! Lucko, žádné slitování!

Loňský boj o finále Wimbledonu proti krajance Petře Kvitové byl zvláštní. „Stát proti velké kamarádce bylo blbé, ani jedna jsme z toho neměly radost,“ připustila Šafářová.

Teď jde ostych stranou! Dnes ji od 15:00 čeká semifinále antukového French Open proti Aně Ivanovič, která ráda nosí nosánek nahoru. „Jsem na ni důkladně připravená!“ hlásila česká ranařka.

Se Srbkou má bilanci 5:3 – porazila ji třeba ve finále Fed Cupu 2012 či loni právě na French Open! „Je dobré, že proti ní znám recept na vítězství. Věřím si!“

Srbčin kruh?

Ivanovič se snaží být »slečnou dokonalou«. A bylo tak tomu už v dětství. „Vždycky jsem milovala školu. Když jsem přišla domů, hned jsem si dělala úkoly, těšila se na ně. A pak jsem se učila,“ přiznala šprtka Ana. Tak ať se dnes zase něco přiučí od Lucie!

Pravda, už ve dvaceti v Paříži triumfovala a stala se světovou jedničkou. Jenže více než tenisu se pak věnovala reklamním aktivitám, módní časopisy byly plné jejích fotek v plavkách. Přišel pád na 65. místo, lásky a rozchody. Právě teď randí s německým fotbalistou mistrem světa Schweinsteigerem.

Vůbec poprvé od pařížského triumfu v roce 2008 se dostala do grandslamového semifinále. „Lucie je hodně nebezpečná, budí respekt, ale já věřím, že kruh se letos uzavře,“ pomalu už vyhlíží stříbrnou trofej. Zbytečně. Po té jde přece Lucka!

Lucie vs. Ana

28 věk 27
177 výška (cm) 184
62 váha (kg) 69
6 turnajové výhry 15
0 grandslamové tituly 1
13 aktuální žebříček 7
11 nejvýše na žebříčku 1
160 mil. prize money (Kč) 335 mil.
5 vzájemná bilance 3

Česká tenistka Lucie Šafářová se raduje z postupu do semifinále French Open
Česká tenistka Lucie Šafářová se raduje z postupu do semifinále French Open