Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tenistka Plíšková hledá náhradu za Kotyzu: Čmajzne kouče české parťačce?!

Autor: top

Sezonu dohraje pod dohledem otce. A dál? Žhavým adeptem na pozici nového trenéra Karolíny Plíškové (25) je podle informací Blesku Tomáš Krupa (44), bývalý kouč Tomáše Berdycha a současný trenér Barbory Strýcové!

Česká tenisová jednička se minulý týden rozešla s Davidem Kotyzou, kterého angažovala loni v listopadu. „Jméno nového trenéra oznámíme nejpozději před začátkem příští sezony,“ sdělil její přítel a manažer Michal Hrdlička.

Jenže zkušeného a kvalitního kouče pro hráčku, která se pere o pozici světové jedničky, si nevyčarujete ze dne na den. Námluvy jsou proto dávno v procesu. A zákulisní šuškanda vyplivla favorita č. 1. Jméno? Tomáš Krupa (44), který v letech 2009 až 2014 cepoval Berdycha .

Karolína Plíšková byla po utkání hodně zklamaná
Karolína Plíšková byla po utkání hodně zklamaná

Pokud se zvěsti potvrdí, česká jednička přebere trenéra fedcupové parťačce. Krupa totiž s malou přestávkou uplynulé dva roky vede Barboru Strýcovou , která nyní stejně jako Plíšková bojuje na turnaji v Tokiu.

A vzájemnou spolupráci si nemůže vynachválit. Vždyť pod jeho přísnou rukou poskočila až na 16. místo světového žebříčku. „Moc mi pomohl trenér, který mě bičuje od rána do večera,“ děkovala mu Bára na sklonku minulé sezony.

Bude přerovský rodák a táta dvou synů od ledna drilovat Karolínu? „Až budeme na spolupráci s novým trenérem domluveni, tak vás budu neprodleně informovat. Do té doby ale nemohu nic komentovat,“ řekl včera Blesku Michal Hrdlička.

Pikantní je, že Krupa často Strýcové vštěpuje, aby byla na kurtu kurážnější. Tedy to samé, co Plíškové vytýkal Kotyza. Pokud si opravdu plácnou, bude jim to klapat?

Šťastná jednička Plíšková o grandslamu i Hrdličkovi. Jsem spokojená, díky tomu se mi daří, hlásí
Video se připravuje ...