Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Bankrotář Boris Becker promluvil o finančních potížích: Ještě žiju!

Autor: pv

Přišel o velkou část majetku. Tenisová legenda Boris Becker předloni musel vyhlásit osobní bankrot, protože věřitelé po něm chtěli skoro 1,5 miliardy korun. Kromě nemovitostí musel rozprodat i cenné tenisové trofeje. Jak se mu nyní žije?

Stejně jako na kurtech v dobách největší slávy se nevzdává. Becker po vyhlášení osobního bankrotu odvádí 52 procent z měsíčních příjmů insolvenčnímu správci. Přesto věří, že brzy bude mít zase čistý štít a do konce roku 2019 bude bez dluhů!

Boris Becker pomáhal Layle s taškou jako opravdový gentleman
Boris Becker pomáhal Layle s taškou jako opravdový gentleman

„Nikdy jsem se nezlomil! Mám příjem a můžu z něj žít. Mohu si dovolit letenku a navštívit Oktoberfest. Podporuji všechny své děti. Navštěvují dobré školy a univerzity. Není to levné, ale snadno se obejdu i bez porsche,“ řekl Becker pro Bild am Sonntag.

Kvůli neúspěšnému podnikání musel prodat vilu na Mallorce a zbavit se velké části luxusního majetku. „Cesta z ekonomické do byznys třídy je snadná. Cesta zpět je těžší,“ povzdechl si tenista, když popisoval, jak se vyrovná s těžkými finančními potížemi.

Na klidu mu ani nepřidává bývalý obchodní partner Hans-Dieter Cleven, který chce po Beckerovi v přepočtu 955 milionů korun. Jeho pohledávka nebyla zatím uznána. „V současné době mu nic nedlužím,“ tvrdil Becker a upozornil, že jeho značka žije a bude žít nadále.