Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Holky to chtějí taky! Navrátilová bojuje za trenérky: Na pohlaví nezáleží!

Autor: nem

Tak se nám tenisová legenda Martina Navrátilová (58) dala na filosofii. O ženách – trenérkách by mohla napsat traktát na téma: „Holky to chtějí taky!“

Na koučování hráčů i hráček měli dosud patent chlapi, ale jen co se Martina vrhla do přípravy světové šestky Agnieszky Radvaňské (25), hned jim ten monopol začala bořit. „Dveře pro ženy jsou a zůstanou otevřené a já tomu můžu pomoci,“ prohlásila rezolutně Navrátilová při Australian Open v Melbourne a za »advokáta« si vzala míček. „Tenisák muže a ženu nerozeznává. Na pohlaví nezáleží,“ pravila Martina.

Tohle je věta, jež by se nechala tesat do pomníku života vítězky 167 turnajů ve dvouhře a 177 v deblu. Bojovnice za rovnoprávnost sexuální orientace Navrátilová měla v prosinci veselku s ruskou partnerkou Julií Lemingovou a nic prý na jejich lásce nezmění ani polská princeznička Agnieszka, která chotí s krajanem Davidem Celtem. Nicméně, o dost jednodušší to mají ve vztahu trenérka – hráč vyznavačka lesbické lásky Amelie Mauresmová a skotský samec Andy Murray.

Martina Navrátilová a Julia Lemigovová na vyhlášení sportovních cen Laureus v roce 2012
Martina Navrátilová a Julia Lemigovová na vyhlášení sportovních cen Laureus v roce 2012