Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Českou biatlonistku srazilo auto, má poranění v oblasti hlavy

Autor: ČTK, iSport.cz

Nešťastně začala příprava na olympijskou sezonu pro biatlonistku Veroniku Zvařičovou. Finišmanka bronzové štafety ze Světového poháru v Ruhpoldingu se při tréninku na kolečkové dráze v Břízkách v Jablonci nad Nisou střetla s automobilem, který jí překřížil dráhu během pátečního tréninku. Informaci zveřejnil web Českého svazu biatlonu, nehodu podle biatlon.cz vyšetřuje Policie ČR.

Čtyřiadvacetiletá Zvařičová má četné zlomeniny a pohmožděniny v oblasti hlavy, dále tříštivou zlomeninu lopatky, zlomeninu klíční kosti a další zranění.

„V nemocnici byla provedena všechna základní vyšetření včetně celotělového CT scanu, dále vyšetření traumatologem i neurochirurgem. Poté byla pacientka hospitalizována na lůžkovém oddělení JIP chirurgických oborů,“ sdělil pro server biathlon.cz MUDr. Martin Smetana, zástupce primáře ortopedického oddělení KNL v Liberci, který s českým reprezentačním týmem dlouhodobě spolupracuje.  

"Veroniku čekají další vyšetření poranění končetin, vyšetření stomatochirurgem a po stabilizaci stavu řešení zlomenin a poranění v oblasti hlavy," dodal Smetana.