Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jankulovski u Krause: V AC mají televize, na Baníku občas ani vrátnou

Autor: iSport.cz

V Itálii strávil deset fotbalových let, patří mezi nejúspěšnější české hráče v historii. Tyto zkušenosti vynesli Markovi Jankulovskému pozvánku do speciálního dílu pořadu Show Jana Krause, který se natáčel přímo v Miláně. Diváci kanálu Prima Family ho uvidí dnes večer. "Rozdíl mezi italským a českým fotbalem? Všechno," nabízí jednoduché srovnání 36letý rodák z Ostravy.

Právě na Bazalech nedávno prožil báječnou rozlučku. Sám nedoufal, že přijde tolik lidí. Potěšila ho i přítomnost bývalých hvězdných spoluhráčů. "Marek je ten člověk, se kterým bych šel do války," poklonil se mu Gennaro Gattuso.

"Hrál jsem v Itálii od roku 2001 do roku 2011," upřesňoval Jankulovski moderátorovi . "Tak to už jste tak trochu Ital," komentoval to Jan Kraus.

Dres AC Milán se jmenovkou moderátora
Dres AC Milán se jmenovkou moderátora

"Začínal jsem v Neapoli, ze dne na den jsem si vzal pár věcí a odjel z Ostravy do Itálie. A byl to nářez. Neuměl jsem řeč, byla tam se mnou žena a dvouleté dítě, začátky nebyly jednoduché," vyprávěl Jankulovski.

Krause však nejvíce zajímalo, v čem je hlavní rozdíl mezi působením v českém a italském klubu. "Je to rozdíl ve všem. U nás je to často tak, že rychle na trénink a pryč, ale ve světě je to jinak," popsal host, který po neapolském působení přestoupil do Udine a pak do Milána.

Naučil jsem se ta italská objetí a pusinky

"Třeba v AC Milán má každý své místo, připravené věci, svou šatnu, svou televizi. Visí tam dres. V Baníku televize není, věci, v kterých člověk hraje, si musí přinést sám, v recepci občas není nikdo," srovnával.

Probrali spolu také rozdíly mezi českou a italskou povahou. „Italové jsou vřelejší, usměvavější, více v pohodě," popisoval Jankulovski. "Třeba ti italští muži, jak se dvoří ženám, to je úžasné," nadhodil téma Kraus.

"Taky jsem se to naučil. Objetí, pusinky a tak," přiznal fotbalista. "Ale v Ostravě si na to dejte pozor, tam by to někdo mohl brát jako přepadení," upozornil ho moderátor.

Dalšími hosty speciálního dílu z Itálie budou herečka Barbora Bobulová a legendární zpěvák Drupi. V premiéře ho Prima Family odvysílá v pátek 21. června večer.