Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rande bossů na Slavii: Peltův vánoční výprodej Jablonce!

Autor: nem

Štáb náhle movité Slavie má na zimní vyzbrojení chudičkého kádru léta nevídaných 60 milionů korun. A před Vánoci je začíná roztáčet. „Cristiano Ronaldo přijde na 100 milionů eur. Bavili jsme se o něm, ale nakonec jsme si řekli, že do toho nepůjdeme,“ vtipkoval boss sešívaných Jiří Šimáně. Madridské »Galácticos« hodil za hlavu a pustil se do těch severočeských.

„Šimáně, majitel Jablonce Pelta a agent hráčů Paska se kvůli Teclovi s Pospíšilem sejdou v pátek v Edenu. Jsou dost blízko k dohodě,“ řekl Blesku muž blízký vedení Slavie. Šéf agentury ISM Pavel Paska se omezil na vyjádření: „Nebudu nic komentovat,“ nicméně transfer dua T+M je podle zákulisí na spadnutí.

Tak tedy útočník Stanislav Tecl (25), v němž stále dříme snajpr, a reprezentační kreativec s cizelérskou technikou do středu pole Martin Pospíšil (24). U Tecla je otázkou, jak se srovná s bombarďákem Škodou . Pospíšil se hodí určitě, protože matador Piták má skončit s kopanou.

»Čápův« rozum

»Velkej čáp« s hnízdy na Střelnici i na Strahově Pelta jde do sňatku z rozumu a zároveň cítí ve Vršovicích peníze Číňanů z firmy CEFC i miliardáře Šimáněho. Ostatně coby známý kšeftař má recht. Jablonec, do kterého vráží 180 milionů za sezonu, se mu plácá na 8. místě ligy, tak odpískal sezonu. S tím, že se zahojí na výprodeji hráčů a ještě ušetří na platech. Ty nechá na sešívaných, kteří hotové plejery potřebují...

Stanislav Tecl (25)

Post: útočník
CENA: 8 milionů Kč
Bilance v ligové sezoně: 942 minut v 15 zápasech, 2 góly
Smlouva v Jablonci: do června 2018
Měsíční gáže v Jablonci: 200 000 Kč
Kolik mu může dát Slavia: 200 000 Kč
Jeho pouť: Jihlava – hostování ve Slavii → Jihlava → za 20 milionů do Plzně → do Jablonce s Wágnerem jako součást platby za Kopice (20 milionů) → Slavia?

Martin Pospíšil (24)

Post: záložník
CENA: 12 milionů Kč 
Bilance v ligové sezoně: 1102 minut ve 14 zápasech, 4 góly
Smlouva v Jablonci: do června 2017
Měsíční gáže v Jablonci: 160 000 Kč
Kolik mu může dát Slavia: 200 000 Kč
Jeho pouť: Olomouc → hostování v Plzni → za 13,5 milionů do Jablonce → Slavia?