Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Cibulková přemýšlí, že uteče ze Slovenska: Jsem patriotka, ale... Jde o peníze

Autor: pv

Zřejmě se přidá mezi sportovní milionáře, kterým se nechce v rodné zemi platit daně, ani zdravotní a sociální pojištění. Svůj záměr prozradila tenistka Dominika Cibulková v červencovém vydání slovenské edice magazínu Forbes. Zamíří do Monaka jako její krajan cyklista Peter Sagan a české soupeřky Karolína Plíšková a Petra Kvitová?

Koupila si luxusní střešní apartmá v Bratislavě, ale možná brzy změní adresu a přestěhuje se do daňového ráje, jakým je například malé knížectví v Monaku.

„Jsem patriotka, jenže teď o změně vážně přemýšlím. Nechci říkat přesná čísla, ale budou mi vycházet strašně vysoké odvody na zdravotním a sociálním pojištění. Nejraději bych měla trvalý pobyt na Slovensku, ale za těchto podmínek musím přemýšlet i nad jinou alternativou,“ řekla Cibulková .

Kromě pojištění jí moc nevoní ani v rodné zemi platit daně. „Samozřejmě nad tím člověk přemýšlí. Finanční odměny z turnajů se daní v zemi, kde se turnaj pořádá. Doma daním jen peníze z reklamy či sponzoringu. Stále se to dalo nějak zvládnout…,“ uvedla tenistka, která si jen na kurtech vydělala během kariéry 11 400 000 dolarů (256 milionů korun).

Tenistka Dominika Cibulková s manželem
Tenistka Dominika Cibulková s manželem