Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

FOTO: To je parádní jízda, mistryně světa na raftu se svlékly

Autor: Blesk Ondřej Michálek

Mistryně světa v jízdě na raftu z říjnového šampionátu v Kostarice svlékly helmy a vesty, odložily vlastně úplně všechno, a pózovaly před objektivem. Výsledkem je přitažlivý černobílý kalendář. „Každá z nás něco takového nafotit chtěla, tak jsme se za ten titul odměnily,“ komentuje nesportovní počin Hana Kaňkovská, jedna ze sedmi odvážných raftařek, z nichž dvě krásky jsou momentálně bez partnerů.

Motivaci k nafocení aktů zdůvodňuje Hana Kaňkovská stručně: „Jsme ženský a chceme se líbit!“

Pět z nich má partnery – ani jeden prý nebyl proti. „Zapomněla jsem zdůraznit, že jsme slušný holky. Na těch fotkách jsme sice nahé, ale není vidět skoro nic. A fotila nás žena, za chlapem bysme nešly!“

Petra Balatková a Lenka Lagnerová se žárlivé reakce ani obávat nemusely, protože tyhle dvě jsou nyní volné.

Autorkou snímků je Hana Pauchová, která loni nafotila odvážný kalendář olomouckých volejbalistek. Raftařské pokračování bylo prý náročnější.

„Hlavně proto, že v tělocvičně byla holkám zima,“ povídala. V ateliéru fotit nešlo, ten měl příliš nízký strop na skupinový snímek v raftu.

Ke zlatým raftařkám z mistrovství světa by kdekdo rád přisedl... Místo by se našlo...
Ke zlatým raftařkám z mistrovství světa by kdekdo rád přisedl... Místo by se našlo...

„Nechaly jsme se nalíčit a s výsledkem jsme spokojené. Raft není jen o svalech, ukázaly jsme, že v každé z nás je taky kousek modelky, i když na vodě to v těch helmách většinou není vidět. Jestli to pomůže s propagací toho krásného sportu, bude to jenom dobře. Vždyť příští rok se u nás v Česku pod Lipnem jede mistrovství Evropy,“ připomněla Kaňkovská.

Po zlaté medaili z říjnového mistrovství světa v Kostarice je to další úspěch vodaček z prostějovského týmu Tomi Remont. Dvě stě výtisků kalendáře už bylo rozebráno a na řadu přišel dotisk.