Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Zpěvák Ledecký se nechce živit na úspěchu své dcery, mistryně světa!

Autor: nit

Úspěšné, ale náročné dny zažívá dvojnásobná juniorská mistryně světa ve snowboardingu Ester Ledecká. Sedmnáctiletá závodnice na šampionátu v tureckém Erzurumu ve středu a ve čtvrtek triumfovala v paralelním obřím slalomu a paralelním slalomu. V pátek už se přesunula do Švýcarska, kde ji v neděli v Arose čeká závod Světového poháru.

Dva juniorské světové tituly jsou pro Ledeckou zatím nejvýznamnějším výsledkem velmi nadějné kariéry.

„Po dvou závodech, které jsem měla v bloku, mně to všechno došlo. Měla jsem strašnou radost,“ řekla Ledecká krátce poté, co v pátek po přesunu z Erzurumu přistála v Curychu po cestě na závod Světového poháru . „Snad se to po sezoně nasčítá. Doufám, že pak bude velká oslava.“

Talentovaná závodnice zatím kombinuje snowboarding i se závody v alpském lyžování. Minimálně do olympijských her příští rok se ale chce soustředit na snowboardové soutěže. V generálce na olympijském kopci v Soči skončila před třemi týdny v závodě Světového poháru šestá v paralelním obřím slalomu.

Teď si ale užívá pocity juniorské mistryně světa. V Turecku s ní byl i její tatínek, zpěvák a skladatel Janek Ledecký.

Ester Ledecká získala v Turecku dvě zlaté juniorské medaile
Ester Ledecká získala v Turecku dvě zlaté juniorské medaile

„Ten se mnou byl celou dobu, vozil mi bundu,“ líčí Ledecká. „Je to nejlepší pomocník. Měla jsem s sebou ještě servisáka Sváťu Kováře. Oběma chci moc poděkovat.“

Janek Ledecký kariéru Ester podporuje i finančně, zdůrazňuje však, že za úspěchy jeho dcery stojí její vlastní úsilí.

„Já bych byl docela rád, kdyby si mohla tyhle věci užívat sama. My se jako rodina snažíme vymanit z toho, že je Ester vnímána jako dcera zpěváka Ledeckého. Osobně můžu říct, že z toho mám velkou radost, jakou by měl každý táta,“ řekl Ledecký.

Rozhovor s Ester Ledeckou čtěte v sobotním Sportu!