Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Jágrova příprava na »jeho« Pittsburgh: KOBLIHA!

Autor: kre

Jeden bývalý klub poslal na dovolenou a chystá se na druhý. Jaromír Jágr (41) a jeho Boston se po vyřazení Rangers postaví favorizovanému Pittsburghu. A jak si slavná 68 užívá postup: s kafíčkem a koblihou!

Jako kdyby Jágrovu letošní pouť play off  NHL někdo režíroval. Legendární české křídlo v ní totiž potkává týmy, v nichž dříve sám exceloval.

V New Yorku, který Medvědi přehráli v sérii 4:1 (poslední zápas 3:1), strávil hokejový král téměř čtyři sezóny. U Tučňáků zářil dokonce jedenáct ročníků a vyhrál s nimi dva Stanley Cupy (1991, 1992).

Právě ve vyřazovacích bitvách před 21 lety se střetl Boston s Pittsburghem naposledy. Sérii si tak pamatuje i tehdejší vítěz Jágr.

Pořád jen spal

Teď však stojí na druhé frontě. Útočník s číslem 68 na dresu touží ve finále Východní konference zničit tým, v němž začal zámořskou misi. V cestě mu ovšem stojí kamarád, brankář Tomáš Vokoun.

Jelikož Jágr ještě za 12 utkání ve vyřazovacích bitvách neskóroval (proti Torontu a NY Rangers bilance 0+4), věří, že první trefou pokoří zrovna svého krajana. „Jak bych mohl dávat góly, když jsem jako správný medvěd spal,“ žertoval na svých facebookových stránkách.

No a jestli Vokouna nepřekoná, osladí si případný vítězný den stejně jako v sobotu alespoň kávou a koblihou.