Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Tohle vás dojme: Jak Federer víc než splnil přání fanynky s rakovinou

Autor: rou

Říká se o něm, že je gentleman každým coulem. Je tak vzorný, až to někoho štve. Ale i tenhle příběh mladé tenisové fanynky, která porazila rakovinu, dokazuje, že Roger Federer je prostě opravdu skvělý muž plný lidskosti.

Beatriz Tinocové je 17 let a v Americe hraje tenis za svou střední školu. Od svých patnácti bojovala s rakovinou, kterou vloni dokázala porazit. A jejím největším přáním bylo potkat Rogera Federera...

To se jí podařilo díky americká nadaci "Něco si přej" (Make-A-Wish Foundation), která se snaží plnit přání dětem a dospívajícím trpícím nějakou smrtelnou chorobou. Beatriz vloni nadaci svěřila svůj sen. A letos si ho mohla prožít - a jak!

Svůj příběh tahle sympatická dívka popsala pomocí blogovací služby TwitLonger a upozornil na něj server Mashable. To, co by mohlo být suchým potřesením rukou a podpisem, se díky Federerovi změnilo v kouzelný víkend i s rodinou ve Wimbledonu.

Beatriz čekala víc než rok, jestli se nadaci podaří její přání splnit. Po více než roce ale dorazili do její školy natáčet lidé z televize ESPN a chtěli si pořídit pár záběrů z tréninku jejich tenisového týmu.

"Na konci nám řekli, že by rádi vyzkoušeli naše znalosti. Dali nám iPad, na kterém běžel Federerův mečbol z loňského Wimbledonu (už z toho jsem byla fakt dost hotová), ale potom, co Roger spadl na zem, záznam se zastavil a objevilo se něco jako domácí video s Rogerem, který říkal 'Ahoj Beatriz, slyšel jsem, že seš moje velká fanynka, takže tě zvu i s rodinou, aby ses podívala, jak hraju ve Wimbledonu. Sbal si tašky, měj bezpečnou cestu a uvidíme se tu!' (!!!!!!!!) Úplně jsem se zcvokla. Nemůžu tomu uvěřit..." popisuje Beatriz roztomile, jak to celé začalo. 

V Londýně pak sem mladé tenistky pokračoval naprosto nečekaným způsobem. Federer s ní trávil spoustu času, s ředitelem All England Clubu ji provedl celým areálem, mohla sledovat jeho trénink a dokonce si s ním i zapinkala, dokonce se mohla projít po centrkurtu.

Když se pak v neděli po třech dnech loučili, Federer Beatriz vyzýval, ať mu dá k podepsání víc věcí, než těch několik kousků, které ze skromnosti vytáhla, nevšímal si manažera, jenž už šílel, protože měl být švýcarský tenista dávno někde jinde. A pak přišlo rozloučení, tady zase necháme promluvit samotnou Beatriz... 

"Nakonec obešel stůl, objal mou matku, otce a sestru a pak byla řada na mě. Řekl mi, že jsem si prošla hodně věcmi a opravdu těsně mě objal a já se hrozně hrozně moc rozbrečela na jeho rameni. Byl jako medvídek. Když jsem ho pustila, stále jsem vzlykala a pak jsem viděla, že má v očích taky slzy..."

Trochu víc, než jen splněné přání...