Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

To byl souboj! Brankář Lundqvist vyzval Serenu. V ping pongu

Autor: mto

VIDEO | Když nemůže bavit fanoušky na ledě, přišel se miláček hokejového publika v New Yorku Henrik Lundqvist předvést na exhibiční turnaj ve stolním tenise. V Madison Square Parku se pak utkal například s jedničkou tenisového žebříčku WTA Serenou Williamsovou.

Švédský gólman se na turnaji utkal kromě tenistky i s basketbalistou Imanem Shumpertem nebo baseballistou Yankees Brettem Gardnerem. A přinesl si sebou i talisman, čelenku podepsanou legendárním tenistou Björnem Borgem.

"Zvažoval jsem, že si jí nasadím, ale nakonec jsem to neudělal. Ale asi jsem měl, pěkně jsem se tam na tom kurtu potil. Bylo to zábavné odpoledne," řekl pro nhl.com známý modeman.

Každý ze známých sportovců se utkal ve zkráceném duelu s ženskou světovou jedničkou a ta na konci rozhodla o vítězi turnaje. Tenisové schopnosti svých soupeřů ji překvapily, zabodoval prý hlavně jedenatřicetiletý brankář New York Rangers.

"Je to rozhodně lepší stolní tenista než jsem kdy bývala já. Je vidět, že je to rozený sportovec a dobrý soupeř," chválila gólmana Williamsová.

Své ping pongové schopnosti pak nejlepší gólman sezony 2012 rychle objasnil.

"Ještě před pár lety jsem hrával stolní tenis dost často, ale teď už jsem to nějak nestíhal. V areně máme i stůl, dříve jsme tam hráli turnaje, ale pak jsme přestali. Možná je načase tradici zase obnovit," usmíval se sympatický Švéd.

Serena Williamsová bude patřit k největším favoritkám
Serena Williamsová bude patřit k největším favoritkám