Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Major desetibojař Roman Šebrle: Dostal vyhazov z Dukly!

Autor: zal

V jejích barvách sloužil dlouhých 17 let, dotáhl to až na šarži majora. Na konci roku se však Dukla s desetibojařem Romanem Šebrlem (38) rozloučí. Pro golfisty nemá místo.

„Cešky fójak, toprá fójak,“ říkala ve Švejkovi baronka von Botzenheim. Pro Šebrleho to platí dvojnásob – jako atlet Dukly získal během kariéry 18 medailí včetně zlata z olympiády i MS.

Čas ale nejde zastavit, a tak poté, co kvůli zranění přišel o šampionát v Moskvě, ukončil v létě kariéru.

Sundá frčky

Následky na sebe nenechaly dlouho čekat. Jelikož je v Dukle veden jako atlet, nemůže přijít nic jiného než vyhazov. „K 31. prosinci dojde k ukončení pracovního poměru,“ potvrzuje mluvčí armádního klubu Ivana Roháčková.

Zároveň Šebrle přijde o frčky majora. „Mám to propůjčené, normálně jsem nadporučík,“ říká o nižší hodnosti, která mu zůstane v záloze. „Uniformu odevzdávat nemusí. Může ji nosit při slavnostních příležitostech,“ dodává Roháčková.

Roman Šebrle na vojenském cvičení Dukly v roce 2006
Roman Šebrle na vojenském cvičení Dukly v roce 2006

A teď golf

Bývalý světový rekordman měl však možnost na Julisce zůstat. Jako trenér. Přednost ale dostala rodina a jeho nový sen – dostat se na olympiádu jako golfista. „Uvidíme. Budoucnosti se každopádně nebojím,“ tvrdí odhodlaně.

Navíc jméno Šebrle z Dukly nezmizí, Romanův syn Štěpán (11) za ni hraje fotbal. A na tradiční podzimní fotbálek, kterým atleti končí sezonu, plánuje dál chodit i vícebojař v záloze. „Já bych jim dal, kdyby mě nevzali,“ vzkazuje Šebrle svým zatím ještě kolegům.